Monika Hanigovská Rôzne

3 zaujímavé akcie v Trnave a okolí, na ktorých si prídu na svoje aj vaše žalúdky

Budú sa vám slinky zbiehať. V Trnave a okolí sa uskutočnia lákavé podujatia, na ktorých si prídu na svoje aj vaše žalúdky. Vybrali sme z nich rovné tri.

Ilustračný obrázok k článku 3 zaujímavé akcie v Trnave a okolí, na ktorých si prídu na svoje aj vaše žalúdky
Zdroj: TASR

Vybrať sa na zaujímavé podujatie a pritom si ešte aj zamaškrtiť. Tak to majú radi mnohí z nás. Ak patríte medzi nich tiež, v blízkom čase si môžete prísť v Trnave a okolí na svoje. Vybrali sme pre vás tri takéto akcie, na ktoré si budete môcť onedlho vyraziť.

Trnavská brána s vôňou tradičných pochúťok

V našom meste sa onedlho predstaví po 16. raz známa akcia Trnavská brána. Počas folklórneho festivalu si budeme môcť vychutnať nielen niekoľko zaujímavých noviniek. Lákať bude aj program i vôňa tradičných miestnych pochúťok. Ako uvádza organizátor akcie, nebudú chýbať napríklad medovníky, či praclíky. Voňavé dobroty si budeme môcť dopriať v mestskom amfiteátri. Tohtoročný 16. ročník sa uskutoční od štvrtka 17. augusta do nedele 20. augusta.

Pivo aj jedlo

Lákadlom tohtoročných Slávností piva v Trnave bude opäť široký výber zlatistého moku. Na svoje si však prídu aj milovníci jedla. Počas pivných slávností si budú môcť totiž návštevníci dopriať rôzne pivné špeciality. Podujatie však ulahodí aj milovníkom klasických dobrôt. Ako uvádza organizátor akcie, v ponuke nebude chýbať guláš, cigánska, klobásy, podplameníky a iné pochúťky, ktoré sa priam núkajú ku kríglu oroseného.

Okrem voňavého jedla a zlatistého moku si môžete dopriať aj kus dávnej histórie nášho mesta. Pripomenieme si totiž udalosť, ktorá siaha až do roku 1419, kedy dostalo mesto Trnava od kráľa Žigmunda výsadu variť a predávať pivo. Podujatie otvorí svoje brány v sade Antona Bernoláka v dňoch 18. – 19. augusta. Pivné slávnosti si tak budete môcť vychutnať v piatok od 15.00 do 23.00 hod. a sobotu od 10.00 do 23.00 hod.

Tešte sa na chutné pokrmy

V neďalekej Galante onedlho odštartuje lákavé podujatie, ktoré poteší aj mlsné jazýčky. Mesto bude totiž už po 32. raz žiť tradičnými trhmi. Podujatie otvorí svoje brány v tamojšom mestskom parku v dňoch 10. – 12. augusta. Návštevníci sa okrem bohatého kultúrneho programu môžu tešiť aj na voňavú gastroakciu. Zisťovali sme, čo sa ukrýva za týmto názvom.

„Jedná sa o súťaž vo varení rôznych chutných pokrmov, ktoré si budú potom môcť návštevníci dopriať zadarmo priamo na mieste… Popri tejto súťaži budú pripravené aj naše miestne špeciality, ktoré sú špecifické pre okolie Galanty. Tešiť sa tak môžete napríklad na perkelt, či guláš,“ prezradila nám pracovníčka z Mestského kultúrneho strediska v Galante.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM