Erik Bojničan Rôzne

Akcia pre všetkých milovníkov štyroch kolies: Májová cyklojazda už klope na dvere

Pre všetkých milovníkov cyklistiky z Trnavy a okolia sa chystá parádna akcia. Tou nie je nič iné, ako Májová cyklojazda. Naštudujte si, kedy a kam tento rok povedie.

Ilustračný obrázok k článku Akcia pre všetkých milovníkov štyroch kolies: Májová cyklojazda už klope na dvere
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Do 11. mája sa môžu zaregistrovať tohtoroční záujemcovia o Májovú cyklojazdu. Je nasmerovaná do Jaslovských Bohuníc a pozýva všetkých priaznivcov cykloturistiky. Organizuje ju tradične mesto Trnava s Malokarpatským cykloklubom, a tak ako vždy, aj teraz je limitovaná počtom osôb na dve stovky.

Cykloturistika je v Trnave na vzostupe, príkladom je aj súčasný primátor Peter Bročka, ktorý tento dopravný prostriedok využíva a propaguje. Už niekoľko rokov sa organizujú napríklad akcie Bercajgel (cajgel znamená po trnavsky bicykel), ktorých trasy vedú po pre bicykle inak nedostupných komunikáciách, respektíve dostupných iba ťažko alebo s ohrozením automobilovou dopravou. Počet účastníkov sa pohybuje vždy okolo 500, bicykluje sa zásadne iba ulicami mesta.

K Bercajglu sa pridali cyklistické výlety za hranice Trnavy, tie však berú účastníkov iba nad 15 rokov. V cieli ich v sobotu 14. mája čaká v parku kaštieľa v Jaslovských Bohuniciach občerstvenie a hudobný program. Zraz je pred Divadlom Jána Palárika v Trnave o 9.45 h, informácie a prihlasovací formulár má radnica na svojej webovej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM