Prokop Slováček Rôzne

Ako si na dovolenke úplne nevyvetrať peňaženku? Tieto triky vám pomôžu

Prehadzujete každé euro a chcete ísť na dovolenku? Vyskúšajte zopár trikov, ktoré môžu pomôcť trošku ušetriť. Začnite už pri jej plánovaní.

Ilustračný obrázok k článku Ako si na dovolenke úplne nevyvetrať peňaženku? Tieto triky vám pomôžu
Zdroj: TASR

Nakupujte priamo

Chce to trošku námahy, ale výsledok stojí za to. Zarezervujte si pobyt priamo, na stránke hotela alebo penziónu. Cena bude nižšia, ako keby ste si ubytovanie kupovali cez sprostredkovateľské cestovné kancelárie či agentúry. Vyskúšať môžete aj kemp, karavan alebo stan.

Cestujte mimo hlavnú sezónu

Ak máte tú možnosť, radšej si vyberte termín mimo hlavnej sezóny. Stačí pár dní pred/po a ceny môžu klesnúť dosť výrazne.

Neriskujte zdravotné komplikácie

Čo sa dá, vybavte si doma a s dostatočným predstihom. Pobolieva vás zub? Choďte k stomatológovi a neriskujte, že vás rozbolí na dovolenke. Návšteva zubára v cudzine vás môže vyjsť poriadne draho. To isté platí aj o ostatných zdravotných problémoch. Ste alergik, kardiak? Majte pri sebe dostatok liekov, ktoré bežne užívate, aby ste ich nemuseli kupovať na mieste.

PREČÍTAJTE SI AJ: Dovolenka ako nočná mora: Dá sa vysúdiť strata radosti?

Poistenie k platobnej karte

Pred odchodom si zistite, či vo vašej banke nemáte nárok na poistenie k platobnej karte a možno ho ani nevyužívate. Ak áno, máte vyhrané. Ak predsa len budete uzatvárať poistku v poisťovni, cez porovnávač cien si nájdite tú najlacnejšiu. Rodinná poistka bude určite lacnejšia, ako keby ste poistili každú osobu zvlášť.

Plaťte kartou

Platba kartou by mala byť výhodnejšia. Kurzy budú isto výhodnejšie, akoby ste si mali meniť peniaze v miestnej zmenárni. Ak budete mať šťastie, niektoré banky, ktoré majú svoje dcérske spoločnosti v zahraničí, vám umožnia vyberať si peniaze bez dodatočných poplatkov.

Využívajte voľný internet

Zabudnite na telefonovanie a sms! Využívajte rôzne aplikácie v telefóne, ktoré vám umožnia komunikovať s domovom úplne zadarmo. Kvalitné pripojenie na internet určite bez problémov nájdete aj vo vašej dovolenkovej destinácii.

Výlety na vlastnú päsť

V dobe internetu a navigácií predsa nemôže byť žiaden problém, aby ste sa na výlet vybrali na vlastnú päsť. Popýtajte sa domácich, v hoteli, popremýšľajte, spravte si optimálny plán. Troška dobrodružstva môže vašu dovolenku ozvláštniť.

PREČÍTAJTE SI AJ: Opaľovanie nie je grilovačka: Ako sa vyznať v kozmetike a neodpáliť si zdravie?

Zoberte sladkosti pre deti z domu

Ak cestujete s deťmi, dobre to poznáte. Stále pýtajú nejaké sladkosti. Nakúpte si zopár trvanlivých osvedčených pochúťok už doma. Na dovolenke nemusíte riskovať, že kúpite niečo drahšie a deťom to nebude chutiť. Aj takto môžete ušetriť pár drobných.

Nakupujte mimo letoviska

Ak si každý večer doprajete výdatnú večeru v plážovej reštaurácii, bude to poriadne drahé. Občas ostaňte doma a spoločne s rodinou si pripravte hoci aj ľahkú večeru. Urobte si nákup mimo dovolenkového centra, najlepšie v nejakom supermarkete. Všetko tam bude lacnejšie. Aj to víno, ktorým môžete zakončiť príjemný večer v kruhu rodiny.

Nekupujte zbytočné darčeky

Každý rok blúdite po obchodíkoch a premýšľate čo doniesť domov ako darček pre blízkych? Namiesto často zbytočných, a aj nevkusných suvenírov, zvoľte len magnetku, alebo čo tak niečo prírodné. Veď aj troška piesku, kamienky z pláže, mušľa, alebo šišky môžu vašich blízkych príjemne potešiť.

PREČÍTAJTE SI AJ: Znova vás poštípali? Dajte im po nose domácim repelentom + RECEPTY

Dovolenka
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM