Monika Hanigovská Rôzne

Ako stráviť týždeň v Trnave a okolí? Pozrite si náš pestrý prehľad

V Trnave sme sa prehupli opäť na začiatok týždňa. A počas neho si budeme môcť dopriať všakovaké akcie. Výber je naozaj pestrý.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť týždeň v Trnave a okolí? Pozrite si náš pestrý prehľad
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mlynárkin pytač

21. novembra o 10.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Nechajte sa v trnavskom divadle strhnúť príbehom mladej Mlynárky, ktorú navštívi záhadný mládenec v tajuplnom plášti. Ženská zvedavosť ju vrhne priamo do pekla medzi čertov, kde sa príbeh začína zamotávať. Samotný Lucifer si totižto zaumienil, že ožení svojho syna a to práve s Mlynárkou. Láska napokon všetko rozuzlí a dostane posledné slovo.

Ako uvádzajú organizátori, rozprávka o Mlynárkinom pytačovi je veselou komédiou s pesničkami, kde vládne dobrá nálada a úsmev. A podľa ich slov predstavenie pobaví nielen tých najmenších, ale i všetkých milovníkov rozprávok, kde dobro vždy zvíťazí.

V čase druhej svetovej vojny

Kultúrno-spoločenské centrum Bučany

V neďalekých Bučanoch sa vrátite v čase. Uskutoční sa tu totiž nová výstava s názvom Aj taká bola naša škola. Tá prezentuje bučiansku školu v časoch II. svetovej vojny a okolnosti stavby novej školskej budovy. Na výstave si budete môcť prezrieť staré školské pomôcky a potreby, dobové dokumenty, originálne fotografie i spomienky bučianskych pamätníkov.

Súčasne v tzv. historickej časti stále možno navštíviť výstavu 200 (k)rokov od prvého bicykla, na ktorej možno vidieť historické bicykle, svietidlá, dobové katalógy, cyklistické doplnky a trofeje. Výstava bude sprístupnená v čase otváracích hodín – v utorok a vo štvrtok od 9.00 do 12.00 hod., v stredu od 14.00 do 17.00 hod. a v poslednú nedeľu v mesiaci od 14.00 do 18.00 hod.

O čo šlo Martinovi Lutherovi?

22. november o 19.00, Berliner DKP, Pekárska 40

Už to bude 500 rokov, kedy sa začal používať pojem reformácia. O čo vlastne išlo Martinovi Lutherovi? Má nám jeho príbeh čo povedať aj dnes? Aké významné podujatia sa v tomto roku uskutočnili? A ako by sme si mali reformáciu pripomínať v čase, keď na jednej strane počet členov cirkví v Európe klesá, a na strane druhej sa kresťania usilujú prostredníctvom ekumenického dialógu dospieť opäť k jednote? Na tieto bude odpovedať v Trnave Martin Kováč, ktorý si pozval zaujímavých hostí.

PANTEÓN MALÉHO RÍMA

22. novembra o 17.00, v Pazmaneu Trnavskej univerzity

Arcibiskupov zápas – doba a súvislosti rokov 1950 – 1989. Spomienka na arcibiskupa Júliusa Gábriša prostredníctvom rozhovoru s biskupom prof. ThDr. Jozefom Haľkom, PhD., autorom knihy Arcibiskupov zápas a Mgr. Pavlom Jakubčinom, PhD. z katedry histórie Trnavskej univerzity.

Ach tie ženy, ach tí muži

22. novembra o 19.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

V Trnave sa predstavia dve jednoaktovky Georgesa Feydeau: Nepobehuj mi tu nahá a Nebožka svokra a to v jeden večer pod názvom Ach tie ženy, ach tí muži. Spája ich téma manželských šarvátok v neopakovateľnom prevedení experta na humor Georgesa Feydeaua, ktorý ani mužom, ani ženám nič nedaruje.

Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017

Od 24. novembra do 31. decembra, Námestie slobody – pešia zóna, Piešťany

Vianočné trhy 2017 v našom meste odštartujú 1. decembra. V Piešťanoch si však môžete vychutnať pravú nefalšovanú náladu už o čosi skôr. Tradičné Piešťanské Vianočné Trhy 2017 odštartujú už 24. novembra. Trhy potešia milovníkov dobrého jedla, vianočnej atmosféry ale aj nadšencov kultúrneho programu.

Hip – hop

24. novembra od 21:00, Zelený kríček, Štefániková 24, Trnava

Počas týždňa si budete môcť v Trnave dobre zresetovať hlavu. Modré hory a Roland Kánik to naživo rozbalia v našom meste. Warm-up i afterku napumpujú DJi VKTRD & REMB.

  • 21:00 VKTRD
  • 22:00 MODRÉ HORY
  • 23:00 VKTRD & REMB

Basie Frank Band & Barbora Švidraňová

24. novembra od 20:30, Amfik café, Trnava

Vychutnajte si koncert Barbory Švidraňovej a jej kapely Basie Frank Band, ktorý je multižánrovým autorským projektom, ovplyvnený hudobnými štýlmi ako pop-jazz, funk, soul, jazz-rock, rhythm'n'blues a mnohé iné.

Beseda s Pavlom Dvořákom

26. novembra o 15.30, Malokarpatská galéria, kaštieľ Chtelnica

Nenechajte si ujsť známeho historika a publicistu Pavla Dvořáka, ktorý bude rozprávať na tému Turci na Slovensku a to v kaštieli v Chtelnici. Začiatok podujatia o 15.30 hod. Na záver sa môžete tešiť na samotnú autogramiádu.

Tančiareň pre seniorov

26. november od 16.00 do 20.00, v Trnavskom dvore

Počas víkendu si prídu na svoje aj naši seniori. Do tanca zahrá v nedeľu Duo Expres, vstup je voľný.

Futbalový sviatok

25. november 15.00, Štadión Antona Malatinského

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v sobotu futbalový sviatok. Na Štadióne Antona Malatinského sa odohrá zápas FC Spartak Trnava vs. MŠK Žilina.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM