Dominika Handzušová Rôzne

Ako za starých čias: V Trnave bude blšák aj burza kníh s ochutnávkou svetovej kávy

Blšie trhy boli kedysi na Slovensku veľkou tradíciou. V uplynulých rokoch sa začínajú do našich miest vracať. Atmosféru pravého blšáku chcú obnoviť aj v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Ako za starých čias: V Trnave bude blšák aj burza kníh s ochutnávkou svetovej kávy
Zdroj: Dnes24.sk

Blšák v Trnave organizuje neziskovka Bronco, ktorá má pod palcom aj obľúbený Trnavský rínek. Uskutoční sa v sobotu 16. mája od 9:00 hod. do 15:00 hod. na Hlavnej ulici pred radnicou. V prípade úspechu chcú Blšák zorganizovať aj v lete.

Z každého rožka troška

Na Blšáku podľa organizátorov nájdete originálne kúsky oblečenia, tašky, šatky, krásne korále, ale aj domáce potreby, starožitnosti, detské hračky a ďalšie veci. „Stále pekné a funkčné veci ponúkne približne 37 predajcov a predajkýň,“ konkretizujú organizátori v tlačovej správe.

Zaplatíte koľko chcete

Bronco otvorí aj Kubik bistro, pop-up reštauráciu. V sobotu je totiž aj Restaurant day, medzinárodný projekt jednodňových reštaurácií. „Prvotným cieľom Restaurant Day nie je zarobiť. Reštaurácia bude fungovať na báze dobrovoľného príspevku – zaplať koľko chceš,“ informuje Bronco.

V Kubik bistre pripraví zaujímavé špeciality ako japonskú polievku ramen, cícerový falafel a rôzne druhy domácich koláčov. Peniaze poputujú na aktivity neziskovky a organizovanie lokálnych trhov v meste.

Kávička od majstra sveta

Ak po jedle dostanete chuť na kávičku, tá vás počká v Trnavskej Tržnici. A to nie len tak hocijakú kávičku. Ale priamo z rúk majstra sveta v AeroPresse, Lukáša Záhradníka. A ku káve neodmysliteľne patria aj maškrty, pripravených bude viacero druhov koláčikov.

Aj tu si môžete kúpiť staronové vecičky, Tržnica usporadúva burzu kníh. „Na poschodí sa budú predávať najmä knihy, popritom sa možno objavia CD-čka, gramoplatne, pohľadnice, časopisy, a keď motyka vystrelí, aj komiksy, plagáty a audiokazety,“ informujú na sociálnej sieti organizátori. Hudobne bude podujatím sprevádzať akustické duo Lukáš Benc a Matúš Lauko.

Po nákupoch sa môžete vyžiť kultúrne, v sobotu je Noc múzeí a galérií. Špeciálne prehliadky má pripravené Galéria Jána Koniareka, Západoslovenské múzeum či hrad Červený Kameň.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM