Tlačové správy

Ako zvládnuť stres v práci

Stres je dnešnej dobe jedným z najčastejších dôvodov prečo sa snažíme zmeniť svoju prácu a niekedy aj vzťah. Možno si to ani neuvedomujeme, ale pracovný stres je práve tým čo významne znižuje kvalitu nášho života a zároveň nás oberá o psychické a často aj fyzické zdravie.

Ilustračný obrázok k článku Ako zvládnuť stres v práci
Zdroj: www.magnerot.sk

Okrem toho, že stres môže znížiť náš pracovný výkon, narúša aj našu schopnosť aktívne a úspešne budovať vzťah a rodinu. Tu je pár malých rád ako môžeme jednoducho každý deň bojovať proti stresu.

Dýchanie

Možno to znie zvláštne alebo prehnane, ale správne dýchanie nám môže naozaj pomôcť. Najprv sa vďaka hlbokému dýchaniu ukľudníme a potom dostaneme do mozgu aj viac kyslíka a teda môžeme riešiť veci sústredenejšie a efektívnejšie. Nie nadarmo sa takmer vo všetkých starých kultúrach a náboženstvách dýchanie považovalo za základ zdravia.

Pohyb

Pohyb slúži predovšetkým na premiestňovanie sa z jedného miesta na druhé. No už od počiatku bol pohyb akousi zárukou trvalého zdravia. Pri pohybe si vieme takmer dokonale vyčistiť myseľ a na chvíľu zabudneme na všetky starosti. A aj keď fyzicky sa možno unavíme, mentálne sa dobrého behu alebo horskej túry vrátime ako znovuzrodení.

Relax

Relax je v dnešnej uponáhľanej a rýchlo sa meniacej dobe veľmi dôležitá „aktivita“. Zdá sa že o chvíľu už budú aj lekári predpisovať pacientom relax, uvoľnenie a odpočinok na predpis. Relax môže mať rozličné podoby môže to byť napríklad počúvanie dobrej hudby, leňošenie na pohovke, čítanie obľúbenej knihy, alebo aj ľahká prechádzka prírodou či stretnutie s priateľmi. V každom prípade by sme však mali dbať na to, aby sa relax spal našou každodennou povinnou jazdou podobne ako je to so spánkom alebo jedlom.

Jedlo a doplnky

Staré príslovie hovorí: povedz mi čo ješ a ja ti poviem, kto si. Jedlo je naozaj to, čo buduje naše telo a má veľký vplyv aj na našu psychiku. Popri jedle by sme mali dbať aj na dopĺňanie minerálov a vitamínov, ktoré v našom stravovaní absentujú. Jedným z nich je magnézium. Ide o minerál, ktorý má na naše telo veľa pozitívnych účinkov a pod vplyvom industrializácie a nesprávnej prípravy potravín je ho v našej strave stále menej. Magnézium pomáha v boji proti svalovým kŕčom, je užitočné pre naše srdce a v neposlednom rade veľmi pozitívne vplýva na ľudský organizmus v situáciách, keď sme vystavení stresu.

Ak siahnete po magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prirodzeného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v klostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

(PR)- Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy  

Zdroj: www.magnerot.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM