Monika Hanigovská Správy

Andrej Kiska navštívil UCM v Trnave: Na univerzite diskutoval so študentmi

UCM v Trnave zažila vzácnu štátnu návštevu. Vysokú školu navštívil samotný prezident Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Kiska navštívil UCM v Trnave: Na univerzite diskutoval so študentmi
7
Galéria
Zdroj: UCM v Trnave

UCM v utorok 14. novembra hostila vzácnu návštevu. Prezident Andrej Kiska prijal pozvanie trnavskej univerzity a zúčastnil sa stretnutia so študentmi v priestoroch na Bučianskej ulici.

Dostal pamätnú medailu

Prezidenta privítal rektor univerzity Jozef Matúš a za prítomnosti prorektorov a dekanov odovzdal vzácnej návšteve pamätnú medailu UCM v Trnave. Stalo sa tak pri príežitosti 20. výročia založenia univerzity. „Ako pamiatku na tento deň sa pán prezident podpísal do kroniky univerzity, a tak je spomienka na návštevu najvyššej hlavy Slovenskej republiky, prezidenta Andreja Kisku, uschovaná ako dôležitá udalosť v dejinách univerzity,“ uviedla Zuzana Masáková, referentka pre styk s verejnosťou UCM v Trnave.

Zdroj: UCM v Trnave

Na debate so študentami

Po oficiálnom privítaní sa prezidenta dočkali aj študenti UCM. „Po oficiálnom privítaní sa prezident presunul do veľkej auly, kde sa konala najpodstatnejšia časť jeho návštevy – stretnutie a diskusia so študentami,“ informovala Zuzana Masáková.

Podľa jej slov pôsobil v spoločnosti mladých uvoľnene, rozprával predovšetkým o budúcnosti. „Na vlastnom príklade sa snažil inšpirovať mladých ľudí, aby usilovne pracovali na tom, čomu veria a nedali sa odradiť neúspechmi,“ dodala referentka. Prezident zakončil návštevu otázkami, na ktoré študentom odpovedal.

OBRAZOM: Andrej Kiska na návšteve v UCM v Trnave
7
Galéria
Zdroj: UCM v Trnave

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM