Erik Bojničan Krimi

Autentické FOTO z miesta nehody: Zrážka dvoch áut, fiat v plameňoch, čo sa vlastne stalo?

Muži zákona dokumentujú nehodu na našich cestách. Mladá vodička (23) podľa policajtov vošla do dráhy fiatu, ktorý odhodilo na krajnicu a začal horieť. FOTO z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Autentické FOTO z miesta nehody: Zrážka dvoch áut, fiat v plameňoch, čo sa vlastne stalo?
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia podľa slov hovorkyne KR PZ v Trnave Martiny Kredatusovej dokumentovala dopravnú nehodu, ktorá sa stala 25. augusta na výjazde z Trnavy smerom na Bučany. 23 ročná vodička z Kátloviec podľa mužov zákona vychádzala autom Toyota Auris na križovatke pravdepodobne nerešpektovala dopravnú značku Stoj, daj prednosť v jazde a vošla do jazdnej dráhy osobnému autu Fiat Punto.

„V dôsledku zrážky bol Fiat odhodený na krajnicu, kde začal horieť. Vodička Toyoty utrpela pri nehode ľahké zranenia a bola prevezená do nemocnice. Vodič Fiatu (23) z Bučian sa tiež ľahko zranil,“ uvádza Kredatusová.

Obaja vodiči boli podľa policajtov podrobení dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny, pričom Toyota, rovnako ako aj Fiat, zostali po nehode nepojazdné.

Policajti zdvíhajú varovný prst

„Polícia upozorňuje, najmä mladých vodičov, ktorí ešte nemajú dostatočné skúsenosti, aby jazdili zvlášť obozretne. Dopravná značka Stoj, daj prednosť v jazde ukladá vodičovi povinnosť zastaviť vozidlo a dať prednosť jazde; vodič je povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, odkiaľ má na križovatku náležitý rozhľad,“ hovorí Kredatusová, podľa ktorej značka označuje vedľajšiu cestu pred križovatkou s hlavnou cestou, a to najmä v prípadoch, keď križovatka nie je dostatočne prehľadná.

„Len dôsledným rešpektovaním pravidiel cestnej premávky môže každý vodič prispieť k tomu, aby sa bezpečne dostal do cieľa. V dôsledku nesprávnej jazdy cez križovatku došlo za prvý polrok v Trnavskom kraji k 39 dopravným nehodám. Z toho v 14 prípadoch vodiči nerešpektovali dopravnú značku Stoj, daj prednosť v jazde,“ uzavrela Kredatusová.

FOTO z miesta havárie: Fiatka začala po tom čo ju odhodilo na krajnicu horieť
4
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM