Dominika Handzušová Krimi

Biela dodávka a lízanky pre deti: Malý školák zle pochopil situáciu, v meste vznikol rozruch!

Informácia o dodávke, ktorej posádka k sebe láka deti, vyvolala v Trnave riadny rozruch. Polícia však situáciu preverila a napokon sa ukázala ako nepravdivá.

Ilustračný obrázok k článku Biela dodávka a lízanky pre deti: Malý školák zle pochopil situáciu, v meste vznikol rozruch!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Žiadna dodávka, v ktorej má niekto lákať deti do auta, sa v okolí Trnavy nepohybuje,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Fáma vznikla zo situácie, keď jeden chlapec vo štvrtok 9. októbra videl, ako si dve deti vzali lízanky od ľudí z auta. „Nešlo však o cudzích ľudí, pred školu na Kopánke v Trnave odprevádzali rodičia, otec aj matka, svoje dve vlastné deti, ktorým dali lízanky. Rodičia boli v aute Citroën Jumper bielej farby. Chlapec, ktorý to videl zobďaleč, situáciu zle vyhodnotil,“ dodala hovorkyňa.

Kým polícia pracovala na prípade, mesto Trnava podľa slov hovorcu Pavla Tomašoviča vydalo ústne usmernenie pre školy, aby upozornili žiakov, aby sa nedávali do kontaktu so žiadnymi cudzími ľuďmi. „Prevencia je vždy lepšia, ako by sa malo prihodiť nešťastie,“ zhodnotil s odstupom času Tomašovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM