Dominika Handzušová Rôzne

Boj o každú sekundu pri záchrane života: Hasiči budú súťažiť vo vyslobodzovaní

Tretí ročník Krajskej súťaže vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel sa blíži. Ako by mal vyzerať zásah hasičov pri dopravnej nehode si budete môcť pozrieť na parkovisku na Rybníkovej.

Ilustračný obrázok k článku Boj o každú sekundu pri záchrane života: Hasiči budú súťažiť vo vyslobodzovaní
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž organizuje Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave pod záštitou predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Podujatie sa bude konať 4. septembra od 9.00 hod. na parkovisku pri Mestskej športovej hale v Trnave na Rybníkovej ulici.

Záchranárske práce prístupné verejnosti

„Cieľom súťaže je preveriť pripravenosť a vybavenie hasičských jednotiek na zvládnutie zásahov pri dopravných nehodách a zároveň priblížiť činnosť hasičov širokej verejnosti,“ hovorí inšpektor Hasičského a záchranného zboru v Trnave Tomáš Bílik. Jednotlivé tímy budú musieť v stanovenom časovom limite zachrániť živého figuranta z havarovaného au­ta.

Boj o sekundy

Organizátori pripravia realistické situácie, s akými sa hasiči musia bežne pri svojom zamestnaní vysporiadať. Z havarovaného vozidla budú musieť figuranta vyprostiť a poskytnúť mu predlekársku prvú pomoc. Hodnotí sa taktika záchrannej akcie a technika jej realizácie, kvalita poskytovanej prvej pomoci a čas zásahu.

Hasiči súťažia
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM