Monika Hanigovská Rôzne

Bude to pastva pre oči: V Trnave sa môžeme tešiť na nádherné vozidlá

Milovníci historických vozidiel si už onedlho v Trnave prídu na svoje. V meste budeme môcť na vlastné oči obdivovať krásne veterány.

Ilustračný obrázok k článku Bude to pastva pre oči: V Trnave sa môžeme tešiť na nádherné vozidlá
Foto: Zlatica Gregorová

V Trnave si prídu na svoje všetci milovníci krásnych áut. Klub historických vozidiel Oldtimer Club Trnava už po 20-krát organizuje zraz historických vozidiel s názvom Trnavských 100 km.

Krásne kúsky

A bude sa na čo pozerať. Podujatia sa zúčastní štyridsaťštyri áut a trinásť motoriek. „Návštevníci budú môcť napríklad zazrieť Cadillac šestnásť valcový, Bugatti 507 či krásne motorky, ale okrem nich nájdu aj iné krásne kúsky,“ povedal pre náš spravodajský portál Miloš Krištofík, jeden z organizátorov ak­cie.

Ako ďalej dodal, samotný štart v Trnave bude moderovaný. Diváci sa tak dozvedia čosi viac o každom historickom kúsku osobitne. Vozidlá budú pri štarte vypúšťané samostatne vždy s 30 – 40 sekundovým intervalom.

Lákavá prehliadka

Okoloidúci si budú môcť pred štartom na Trojičnom námestí pozrieť všetky vozidlá a to vo forme lákavej prehliadky. „Štart je síce o 10.00 hodine z Trojičného námestia, avšak samotné historické vozidlá budú na námestí o čosi skôr. Ešte pred samotným štartom bude prebiehať približne štyridsať až päťdesiat minútová prehliadka pre okoloidúcich,“ prezradil Krištofík.

Krásne historické autá a motorky budú potom prechádzať aj cez ďalšie mestá a dediny. "Z Trojičného námestia odštartujú piatok historické vozidlá do Ostrihomu a to cez Zavar, Sereď, Šaľu, Selice, Palárikovo, Šurany, Podhájsku, Čaku, Keť, Bíň, Kamenín a autá sa potom zastavia pri kaštieli v Chateau Béla, kde účastníci prenocujú,“ ozrejmil organizátor.

V sobotu 12. augusta ich trasa povedie cez: Chateau Béla- Štúrovo – Ostrihom –Štúrovo-Strekov- Château Rúbaň-Kolta-Podhájska-Maňa-Vráble-Veľký Cetín-Nitra-Rišňovce-Hlohovec-Trnava. V Trnave sa sobotu uskutoční druhá prehliadka vozidel, ktorá je naplánovaná podľa slov organizátora pri reštaurácií Relax, približne v čase od 16.00 do 17.30 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM