Dominika Handzušová Samospráva

Butko odovzdal funkciu novej hlave mesta: Ako zvládol Bročka prvé zastupiteľstvo?

Nový primátor Peter Bročka a poslanci mestského zastupiteľstva na ustanovujúcom zasadnutí zložili sľuby. Novej funkcie sa po prvý raz zhostilo až 21 z 31 poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Butko odovzdal funkciu novej hlave mesta: Ako zvládol Bročka prvé zastupiteľstvo?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako na ustanovujúcom zastupiteľstve povedala vo svojom príhovore bývalá viceprimátorka Katarína Tibenská, v aktuálnom zastupiteľstve sú aj dvaja bývalí primátori a dvaja bývalí viceprimátori.

Čo mali na práci?

Po slávnostnej časti, na ktorej sa zložením sľubu ujal funkcie Peter Bročka a následne 31 poslancov, sa už mestské zastupiteľstvo zaoberalo svojimi povinnosťami na pracovnej časti. Volilo si členov mestskej rady, predsedov, podpredsedov a členov rôznych komisií. Odkleplo sa aj zloženie poslancov vo výboroch mestských častí a plat primátora.

Zastupiteľstvo zvolilo týchto členov mestskej rady: Štefan Bošnák, Vladimír Butko a Rastislav Mráz (KDH), Jozef Pobiecký (SDKÚ-DS), Jozef Klokner (NEKA), Bystrík Stanko (SMER-SD), Tibor Pekarčík, Matej Lančarič, Adam Peciar a Juraj Novota (Lepšia Trnava). Najbližšie zasadnutie mestskej rady bude 20. januára, zasadnutie mestského zastupiteľstva 17. februára.

Zasadnutie na jednotku

„Chcem zablahoželať k tomu, ako bravúrne ste zvládli prvé zastupiteľstvo. Viem, že to nebolo jednoduché,“ vyslovil Vladimír Butko v závere zasadnutia na adresu svojho nástupcu. „Napriek tomu, že je tu 21 nových poslancov, ste sa správali veľmi bravúrne a verím, že podobný konsenzus, ktorý častokrát nebude jednoduchý, predvediete aj pri ďalších dôležitých hlasovaniach,“ dodal na adresu novej generácie poslancov.

Zábery z ustanovujúceho si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Ustanovujúce zastupiteľstvo
18
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM