Monika Hanigovská Rôzne

Chystá sa veľký projekt pre deti: Malí Trnavčania sa ocitnú v detskom meste!

Trnavská radnica predstavila zaujímavý projekt pre deti. Hru, ktorej koncept je inšpirovaný zahraničím. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa veľký projekt pre deti: Malí Trnavčania sa ocitnú v detskom meste!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Hra „Mesto detí“ pripraví bohatý program pre deti od 8 do 15 rokov. Koncept hry je inšpirovaný zahraničnými obdobnými projektmi, predovšetkým nemeckým Mini-Munchen (Mníchov) a českou MiniPlzňou. Mini-Munchen otvára úspešne svoje brány už od roku 1978 a to každý druhý rok. MiniPlzeň víta svojich návštevníkov od leta 2015.

Prečítajte si:Známa lokalita v Trnave radikálne zmení vzhľad: Mesto prezradilo atraktívny plán!

Hra na mesto

Trnavský projekt vytvorí „Mesto detí“ v ktorom sa návštevníci stávajú jeho občanmi. Hra má povzbudiť detských občanov k samostatnosti a zodpovednosti za svoje rozhodnutia, vytvoriť priestor na vzájomnú komunikáciu, či vytvoriť podmienky k hľadaniu rôznych riešení. Deti sa ďalej dozvedia ale aj naučia ako fungujú mnohé inštitúcie. Budú si môcť napríklad vyskúšať ako hospodáriť s peniazmi. Radnica chce pripraviť program tak, aby neskĺzol do rutinných nezáživných činností. Ako informuje na svojom webe, „Mesto detí“ má byť predovšetkým veľká zábava, pretože deti skutočne fascinuje, že sú brané vážne.

Deti budú zasahovať do jeho vzniku

Projekt „Mesto detí“ sa uskutoční síce až v lete, ale zapojiť sa do jeho štruktúry môžu deti už v najbližšom čase. Centrum voľného času Kalokagatia už teraz pripravilo malým Trnavčanom možnosť navrhovať a stavať zmenšený model mesta v krúžku s názvom „Mesto detí Trnava“. Práve tento krúžok vytvorí priestor pre vznik reálneho projektu „Mesta detí“.

„Mesto detí“ teda otvorí brány svojim detským občanom počas letných dní. Počas troch letných týždňov budú v ňom tráviť čas ako jeho aktívny občania.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM