Rôzne

Chystáte sa na Noc literatúry? KJF a múzeum pre dážď zmenili plány

Dážď mení plány usporiadateľom obľúbenej Noci literatúry v Trnave. Pripravované podujatie presúvajú do vnútorných priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Noc literatúry? KJF a múzeum pre dážď zmenili plány
Zdroj: TASR

Sychravé počasie zmenilo plány organizátorov Noci literatúry v Trnave. V stredu 16. mája mali v pláne čítanie v záhradách Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) i Múzea knižnej kultúry, poslucháči sa však pre možný dážď presunú do vnútorných priestorov.

„V prípade trnavského múzea sa stretnutie premiestňuje z Oláhovho seminára pri bazilike do koncertnej sály Západoslovenského múzea na Múzejnom námestí," informovala za organizátorov Emília Dolníková z KJF. V knižnici zostanú účastníci putovania za literatúrou v čitárni.

V Trnave po piatykrát

V Trnave sa podujatie bude konať už piatykrát. Začne sa v knižnici o 17. hodine, z knihy nemeckého autora Thomasa Melleho Svet za chrbtom bude čítať vysokoškolský pedagóg Bohumil Chmelík, o 18. h je stretnutie v múzeu, herec Divadla Jána Palárika bude čítať úryvok z diela Jana Kalfařa Kosmonaut z Čech, o hodinu neskôr v kultúrnom centre malý Berlín príde na rad kniha Osem hôr talianskeho spisovateľa Paola Cognettiho, čítať bude spisovateľ, kníhkupec, patafyzik Pero Le Kvet.

O 20. h je pokračovanie v historickom krídle radnice s hovorcom mesta a spisovateľom Pavlom Tomašovičom s knihou Ondreja Štefánika Som Paula, na záver sa pôjde do rotundy Spiegelsaal, kde bude čakať na literárnych pútnikov redaktor časopisu Týždeň Anton Vydra a kniha holandského spisovateľa Hendrika Groena Tajný denník Hendrika Groena.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM