Dominika Handzušová Futbal

Cieľom je postup: Trnava letí do Belfastu bez viacerých hráčov základnej zostavy

Spartaku Trnava budú v odvete 2. predkola Európskej ligy proti severoírskemu Linfieldu chýbať viacerí dôležití hráči. Bíli andeli však chcú po triumfe 2:1 na pôde súpera uhrať postupový výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Cieľom je postup: Trnava letí do Belfastu bez viacerých hráčov základnej zostavy
Zdroj: TASR

Výpadky v tábore Spartaka sa týkajú stredu poľa i dôležitých postov v obrane. Tréner preto povolal do tímu trio z juniorky.

Duel Linfield – Spartak má výkop vo štvrtok 23. júla o 20:45 hod. Povedie ho luxemburský rozhodca Laurent Kopriwa.

Janečka len v úlohe diváka

V nominácii na odvetný duel, ktorý sa uskutoční v belfastskej Windsor Arene, chýbajú pre svalové problémy stopér Boris Godál, pre bolesti v kolene krídelník Ivan Schranz. Brazílčan Cleber Nascimento má zlomenú kostičku v nohe a je dlhodobo mimo hry, pripravený nie je po dlhodobom zranení ani Srdjan Grabež.

„Ďalší obranca Miloš Nikolić videl v prvom stretnutí červenú kartu a musí si odstáť dištanc na jeden duel. Návrat Mareka Janečku sa sfinalizoval až po uzavretí súpisky pre druhé predkolo EL, preto pocestuje do Severného Írska iba v úlohe diváka,“ informoval klubový web Spartaka.

Bosniakom riešili víza

Tréner Juraj Jarábek vzhľadom na výpadky viacerých hráčov povolal do tímu trojicu z juniorky – stredopoliarov Martina Košťála, Christiána Steinhübela a Erika Jirku. Tešiť ho môže, že napriek časovej tiesni sa klubu podarilo vybaviť víza pre bosnianskych legionárov Harisa Harbu a Emira Haliloviča.

„Naše poďakovanie patrí zástupcovi britskej ambasády pánovi Horváthovi ako aj riaditeľovi Únie ligových klubov Michalovi Mertinyákovi, ktorí nám pri vybavovaní podkladov výrazne pomohli,“ uviedol pre spartak.sk marketingový manažér Marián Černý, ktorý vycestoval s hráčmi riešiť vec do Varšavy.

Ako prebiehal prvý zápas si môžete pripomenúť v reportáži.

Jarábek by si prial PAOK

V prípade postupu čaká zverencov trénera Juraja Jarábka buď PAOK Solún alebo Lokomotiva Záhreb. Grécky klub v zostave so slovenským reprezentantom Róbertom Makom prehral na pôde súpera 1:2, o jediný presný zásah hostí sa postaral práve Mak.

„Prial by som si PAOK, s ním by to bolo určite atraktívnejšie. V prípade, že postúpime, však obaja súperi budú mať svoju kvalitu. Lokomotiva Záhreb je prakticky bázou Dinama, ktorý má svoju silu. Oba tímy sú kvalitné, ale najskôr musíme postúpiť a potom počkať na výsledok ich vzájomného zápasu,“ uviedol Jarábek.

Ste naozaj doma v trnavskom športe? Otestujte svoje vedomosti v KVÍZE

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM