Dominika Handzušová Kultúra

Čo bude na Trnavských dňoch 2014: Pozrite si program

S heslom Láska - pokoj - porozumenie sa v Trnave stretnú významní rodáci a osobnosti spojené s mestom. Blíži sa 21. ročník Trnavských dní.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude na Trnavských dňoch 2014: Pozrite si program
Foto: Dominika Handzušová

Oslavovať sa bude tentokrát päť okrúhlych výročí. Od Novembra '89 uplynulo 25 rokov. Divadlo Jána Palárika, v ktorom bude taktiež prebiehať program tohto ročníka, oslavuje 40 rokov od založenia. Západoslovenské múzeum si pripomenie 60. výročie svojho vzniku, Gymnázium Jána Hollého 95. Od založenia verejnej župnej nemocnice v Trnave uplynulo 190 rokov.

Program je rozdelený do dvoch dní. V piatok sa uskutoční na radnici a v kine Hviezda, v sobotu to bude okrem radnice aj spomínané divadlo. V rámci sprievodných podujatí sa v Štúdiu Divadla Jána Palárika vo štvrtok od 18:00 hod. bude prezentovať Baťova modlitebná knižka. Ide o novú knihu Margity Kánikovej k 95. výročiu otvorenia prvej predajne Baťu na Slovensku, v Trnave na Hlavnej.

piatok 19. september

  • Trnavská radnica

10:00 hod. – slávnostné prijatie hostí Trnavských dní
11:15 hod. – EURO – Ako ďalej? – prednáška bankového špecialistu zo Švajčiarska Hansa Kaufmanna za účasti bánk, bankových inštitúcií a verejnosti, vstup voľný

  • kino Hviezda

16:30 hod. slávnostné zasadnutie Klubu priateľov Trnavy
17:30 hod. Trnavský Panteón – literárno-hudobný večer spojený s premietaním, hudbou a zbierkami zaujímavých Trnavčanov (Roman Vadovič – Trinásta rovnobežka, Daniel Kollár – Združenie vydavateľov a kníhkupcov SR DAJAMA)
moderujú: Pavol Tomašovič a Peter Horváth, hudba: Lucia Lužinská a Boris Čellár
vstup voľný, vstupenky sú k dispozícii od 10. septembra v kine Hviezda

sobota 20. september

  • Trnavská radnica

10:00 hod. Príbeh Hlavnej ulice – Sto rokov na Hlavnej ulici v Trnave – stretnutie na obnovenej pešej zóne a prehliadka výstavy v kaplnke západného krídla radnice
11:00 hod. Chodzili sme na korzo – spomínanie na trnavské korzo, trnavské pesničky a nesmrteľné hity 60. rokov (účinkujú Beňa&Bonzo&Mike)

  • Divadlo Jána Palárika

18:00 hod. Galaprogram: Kabaret známych slovenských a trnavských umelcov a rozhovory s hosťami Trnavských dní
vstupenky od 8. septembra v predpredaji Divadla J. Palárika

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM