Monika Hanigovská Rôzne

Čo s načatým týždňom? Tipy ako ušité pre Trnavčanov

Týždeň sa už síce začal, napriek tomu, mnohé zaujímavé akcie ešte len odštartujú. Pozrite sa, čo sa chystá v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Čo s načatým týždňom? Tipy ako ušité pre Trnavčanov
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkonočné tvorenie pre všetkých

28. marca od 15.00 do 16.30 hod., Nyárovská kúria, Bučany

Kultúrno-spoločenské centrum Bučany pozýva na veľkonočné tvorenie. To sa uskutoční v stredu 28. marca v čase od 15.00 hod. do 16.30 hod. v priestoroch Nyáryovskej kúrie. „Na tvorivej dielni s lektorkou Natáliou Čúpovou sa budú zdobiť vajíčka a vytvárať veľkonočné dekorácie. Podujatie je určené pre deti i dospelých,“ povedala pre náš spravodajský portál Dagmar Nováková z tamojšieho centra.

73. výročie oslobodenia Mesta Trnavy

28. marca o 11. hod., pri Pomníku osloboditeľov, na námestí SNP, Trnava

Mesto Trnava, Trnavský samosprávny kraj, Okresný úrad v Trnave, Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Trnave a Vojenský archív v Trnave pozývajú na oslavy 73. výročia oslobodenia mesta Trnavy. V rámci programu zaznie hymna SR, báseň, slávnostné príhovory, kladenie vencov a kytíc.

Hommage a Olivier Messiaen

28. marca o 18.00 hod., v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika, Trnava

Vychutnať si počas týždňa môžete aj Trnavskú hudobnú jar, ktorá odštartuje už zajtra, 28. marca v Zrkadlovej sieni. Ako prvý zaznie koncert s názvom Hommage a Olivier Messiaen.

Juraj Tomka – husle, Andrej Gál – violončelo
Martin Adámek – klarinet, Zuzana Biščáková – klavír,
Kamil Mikulčík – recitácia
O. Messiaen, P. Machajdík

Architektúra sladovní: Pivo a industriál

29. marca o 19.00 hod., v Malom Berlíne, Trnava

Spojenie piva a industriálnej architektúry, to je téma, ktorej sa bude venovať šiesta prednáška z cyklu o industriálnej Trnave. Poslucháčom sa predstaví Miroslav Beňák, architekt a jeden zo zakladateľov projektu Čierne diery.

Objavitelia a cestovatelia

29. marec, Západoslovenské múzeum, Múzejné námestie 3, Trnava

Objavitelia aj cestovatelia si prídu na svoje. Západoslovenské múzeum pozýva na výstavu s názvom Objavitelia a cestovatelia: Cestopisy z historickej knižnice ZsM. Návštevníci budú môcť prezrieť približne 50 historických cestopisov, ktoré sú doplnené kópiami týchto ilustrácií. Ako uvádza organizátor akcie, vystavené knihy sú v rôznych jazykoch vrátane slovenčiny, češtiny, nemčiny či latinčiny. Niektoré boli vytlačené na území dnešného Slovenska či dokonca v Trnave.

František Bohunický: Deforma

29. marec o 18.00 hod., Galéria Jána Koniarka v Trnave, Synagóga – Centrum súčasného umenia, Halenárska , Trnava

Milovníci umenia by mali zbystriť pozornosť. Štvrtok sa uskutoční vernisáž s názvom Deforma. Ako informujú organizátori podujatia, názov výstavy nevychádza výlučne z formálneho opisu diel, ale predovšetkým definuje tvorivý prístup, ktorý je pre autora charakteristický od roku 2011.

„Pre priestor synagógy autor pripravil aj niekoľko nových diel (bronzové objekty a silikónové busty), v ktorých kulminuje jeho záujem o zmenu vnímania umeleckých podnetov pod prizmou rodičovstva, reflexie a hľadania „správnych“ výchovných metód svojich detí, ako aj otázky sexu a telesnosti,“ informujú ďalej organizátori.

Kino: Operácia Entebbe

30.marca, o 18.00, Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

248 pasažierov, 12 členov posádky, 4 teroristi. Počas týždňa si môžete odskočiť aj na politický triler. Ten je inšpirovaný skutočnými udalosťami z roku 1976, kedy bolo unesené lietadlo spoločnosti Air France na linke Tel Aviv – Paríž. Počas medzipristátia v Aténach pristúpili do lietadla dvaja nemeckí radikáli Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) a dvaja členovia ľudového frontu pre oslobodenie Palestíny.

Veľkonočná párty

31.marca od 10.00 hod., Amfik Cafe, Trnava

Užite si zábavu v podobe veľkonočnej párty s bohatým programom už od 10.00 hod. Pre šikovné ruky je nachystané pletenie šibákov a zdobenie kraslíc. Ako ďalej informujú organizátori podujatia, pripravene budú súťaže pre deti a rodičov, či varenie kotlíkového gulášu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM