Monika Hanigovská Rôzne

Čo sa bude diať cez víkend v Trnave? Výber najzaujímavejších akcií

Kam si skočiť počas tohto víkendu za oddychom v Trnave? Možno vám pomôže náš výber. Zaradili sme do neho akcie, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude diať cez víkend v Trnave? Výber najzaujímavejších akcií
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Umenie vo vile

20. mája od 13.00, Kopplova vila, Zelený kríčok 3, Trnava

Aj v našom meste môžete zažiť dávku kultúry a umenia počas sobotnej Noci múzeí a galérií. Kopplova vila otvorí dvere všetkým zvedavým návštevníkom už o 13.00 hodine, pričom ponúkne lákavý a bezlatný program. Milovníci umenia, či tvorivých činností sa môžu tešiť podľa slov organizátorov nielen na aktuálne výstavy, stále expozície ale aj na lákavé sprievodné podujatia. Program sa ukončí o 23.00 hodine.

Drak aj živé strašidielka

20. mája od 18.00, Západoslovenské múzeum v Trnave, Múzejné námestie 3

Západoslovenské múzeum v Trnave si pripravilo na sobotnú Noc múzeí a galérií tiež zaujímavý program. Poteší nielen najmenších návštevníkov tejto akcie. V jeho útrobách sa totiž bude bojovať s drakom, ale ďalej sa predstavia napríklad aj živé neobvyklé „strašidielka“ v podobe všakovakých pakobyliek. Milovníkov dávnej Trnavy potešia zase dostupné pohľadnice, či fotografie nášho mesta. Múzeum ponúkne aj zaujímavý prierez do histórie ale aj súčasnosti dobrovoľného hasičstva v TTSK. Okrem samotných vystavených exponátov sa môžu návštevníci tešiť aj na odborné komentované prehliadky. Západoslovenské múzeum v Trnave bude otvorené pri tejto príležitosti do 22.00 hodiny.

Hudobná jar v Trnave

21. mája od 20.00, v Bazilike sv. Mikuláša

Vychutnajte si klasickú hudbu v našom meste. Záverečný koncert THJ a súčasne otvárací koncert obnovenej Medzinárodnej speváckej súťaže Mikuláša Schneidra-Trnavského prinesie množstvo zážitkov. V tento večer sa predstaví Trnavský komorný orchester aj spevácky zbor Tirnavia.

Trnavský piknik

21. mája od 13.00 h, na kúpalisku v Kamennom mlyne

Nenechajte si ujsť akciu s názvom Trnavský piknik. Bude sa zabávať, spievať, hrať, súťažiť, či ochutnávať. Hudobný program sa bude niesť ženským vystúpením Paper Moon Trio. Pričom sa môžete tešiť aj na tradičnú súťaž o najlepší trnavský koláč. Ani najmenší návštevníci neobídu naprázdno. Pre piknikujúce detváky si organizátori pripravili predstavenie s názvom Príbeh rytiera ale aj rôzne zábavné rytierske hry v podaní divadla Teáter Komika. Detské nôžky môžu navštíviť aj detský kútik. Na pikniku nájdete aj spoločenské hry.

Votrelec: Covenant

21. mája o 20.50 h, Cinemax Trnava Ul. F. Urbánka

Filmom Votrelec: Covenant sa režisér Ridley Scott (Blade Runner, Gladiátor, Marťan) vracia do vesmíru, ktorý sám stvoril vo Votrelcovi, prvom filme venovanom najstrašnejšiemu mimozemskému monštru filmovej histórie. V najnovšej a ešte desivejšej kapitole sa pripravuje vesmírna loď Covenant kolonizovať vzdialenú planétu na druhej strane galaxie. Zdá sa im, že nový svet, ktorý nečakane objavili je idilickým nezmapovaným rajom. V skutočnosti je to temný a brutálny svet, ktorého hrôzy si nikto z členov posádky nedokázal predstaviť ani v tých najhorších predstavách. Keď sa títo vesmírni pútnici ocitnú tvárou v tvár smrtiacemu monštru, neostáva im nič iné než sa pokúsiť o zúfalý útek z tohto zdanlivo ideálneho raja premeneného na skutočné peklo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM