Dominika Handzušová Iné športy

Cyklomaratón Trnava - Rysy opäť s vyše stovkou účastníkov: Medzi prihlásenými aj primátor Bročka

Trnavskú posádku SNP si uctia už po 38. raz. Za deň prejdú na bicykloch vyše 300 kilometrov. Pozrite sa, aká trasa cyklistov čaká.

Ilustračný obrázok k článku Cyklomaratón Trnava - Rysy opäť s vyše stovkou účastníkov: Medzi prihlásenými aj primátor Bročka
Zdroj: TASR

Je to už sedemdesiat rokov, odkedy príslušníci Trnavskej vojenskej posádky v auguste 1944 odišli spolu s dobrovoľníkmi z Trnavy na Pohronie bojovať do Slovenského národného povstania. Cyklomaratón Trnava – Rysy si túto posádku začalo pripomínať pred 41 rokmi.

Deň v sedle

Cyklomaratón na znak vďaky prejde nonstop jazdu zaujímavou trasou. Slávnostný štart je naplánovaný na skoré ráno 3:45 vo štvrtok 30. júla. Príchod do tábora v Tatranskej Lomnici je očakávaný o 19:30. Trasa je rozdelená na tri etapy. Prvá vedie cez Hlohovec, Topoľčany, Partizánske a Vtáčnik do Horných Hámrov. Tu je prvá prestávka s prejavom vďaky pri pamätníku.

Pokračuje sa Pohroním cez Žiar nad Hronom, Zvolen, Banskú Bystricu a Podbrezovú na Čertovicu. Prestávky sú v Strážoch na obed a v Čertovici, medzitým opäť prejav vďaky pri pamätníku v Nemeckej. Cesta ďalej vedie cez Východnú, Tatranskú Štrbu, Štrbské Pleso a Smokovce do Tatranskej Lomnice.

Po cyklotúre túra do Tatier

Cykloturisti si deň pred štartom o 19. hodine uctia pamiatku účastníkov bojov pri Pamätníku SNP na Univerzitnom námestí v Trnave. V piatok a sobotu majú účastníci voľný program. Určite však využijú možnosť túry na Rysy, Kriváň a iné končiare.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM