Monika Hanigovská Rôzne

Ďalšie zhromaždenia za slušné Slovensko v Trnave: Tu sú podrobnosti!

V Malom Ríme sa ľudia opäť stretnú na zhromaždení za slušné Slovensko. Protest zmenil miesto konania. Protest prisľúbili podporiť viacerí umelci.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie zhromaždenia za slušné Slovensko v Trnave: Tu sú podrobnosti!
33
Galéria
Zdroj: TASR

Piatkové zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko, ktoré sa konalo 9. marca na Trojičnom námestí nebolo posledným. Súčasne sa zmenilo miesto konania nového protestu za zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú.

V Trnave sa chystá nové zhromaždenie a to už v piatok, 16. marca. Teraz sa však nebude konať podľa slov organizátorov pred mestskou vežou ale pred trnavskou radnicou o 17.00 hodine.

Umelci aj sviečka pre Jána a Martinu

Na programe protestu sa podľa slov organizátorov ešte pracuje. „Svoju účasť prisľúbili lokálni umelci. A potom pôjdeme páliť sviečky,“ prezradila viac pre náš spravodajsky portál jedna z organizátoriek akcie, Lenka Vančová.

Opäť sa pridajú ďalšie mestá

Podujatie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko odštartuje 16. marca na viacerých miestach Slovenska. K výzve sa pridali po Bratislave a Trnave mestá ako Trenčín, Prešov, Skalica, Poprad, Lučenec, Zvolen, Galanta, Považská, Brezno, Nové Zámky, Rimavská Sobota, Humenné, Žiar nad Hronom, Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Žilina a ďalšie sa neustále pridávajú.

Svetové metropoly búdu mať zastúpenie v mestách ako Londýn, Praha, Bern, Mníchov, Krakov, Berlin, Kaprun, Odense, Brusel, Barcelona, Kodaň, Vancouver, Paríž, Helsinki, Edinburgh, Haag.

Situáciu okolo zajtrajších protestov v Trnave budeme dnes naďalej sledovať a aktualizovať. Minulotýždňové protesty v našom meste si môžete pozrieť ešte raz v našej priloženej fotogalérii.

OBRAZOM: Protest za slušné Slovensko odštartovalo aj na Trojičnom námestí v Trna
33
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM