Monika Hanigovská Rôzne

Dávne zábery, ktoré si nenechajte ujsť: Aj takto to kedysi vyzeralo v Trnave

Trnavčania, prinášame vám zábery, ktoré upútajú vaše oči. Môžete si totiž na nich pozrieť, ako to kedysi dávno vyzeralo v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Dávne zábery, ktoré si nenechajte ujsť: Aj takto to kedysi vyzeralo v Trnave
7
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto za roky svojej existencie prešlo výraznou vizuálnou zmenou. Vráťte sa s nami do minulosti prostredníctvom dobových záberov a vychutnajte si centrum Trnavy v jeho dávnom šate.

Trojičné námestie

Dobové zábery, ktoré vám teraz prinášame, vám dajú možnosť vidieť, ako napríklad kedysi dávno vyzeralo Trojičné námestie. Do očí vám pritom môže udrieť hneď niekoľko výrazných zmien. Obľúbená Socha sv. trojice kedysi ležala kusisko od dnešnej lokality a takisto bola natočená iným smerom, teda k mestskej veži. Na snímke však môžete ďalej vzhliadnuť napríklad dneš už neexistujúce prevádzky, či dobové lampy.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na inom dobovom zábere si môžete zase vychutnať aj pohľad na pôvodný poschodový dom na dnešnej Hviezdoslavovej ulici so šiestimi oknami. Na mieste renesančného domu dnes nájdeme vybudovaný polyfunkčný objekt.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ďalšie snímky

Na ďaľšom obrázku sa dá vidieť časť historického skvostu, ktorý sa v celej svojej kráse vypínal na nároží Hollého a Hviezdoslavovej ulice. Na zábere vidieť časť veľkého obchodného výkladu ale aj napríklad časť pekného kruhového arkiera na jeho nároží. Dnes je objekt nefunkčný.

Ďaľšie priložené obrázky zachytávajú napríklad vtedajšie prevádzky, ale aj obyvateľov nášho mesta – ako ženy v dlhých sukniach s typickými šatkami a mužov nahodených v oblekoch. Na inej snímke si zase môžete vychutnať zapriahnuté kone na námestí.

Viac už uvidíte v našej priloženej fotogalérii.

Archívne obrázky, ktoré upútajú zrak Trnavčanov: To treba vidieť
7
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM