Dominika Handzušová Rôzne

Deň srdca v Trnave: Nechajte si zmerať Kód zdravého života na radnici a vo vlakoch

Slovenská nadácia srdca aj tento rok organizuje v rámci mesiaca o srdcových témach projekt MOST. Zameraný je na zvýšenie informovanosti o kardiovaskulárnom zdraví.

Ilustračný obrázok k článku Deň srdca v Trnave: Nechajte si zmerať Kód zdravého života na radnici a vo vlakoch
Zdroj: Dnes24.sk

Počas Dňa srdca, ktorý sa uskutoční 26. septembra, budú aj tento rok po celom Slovensku meracie miesta. Okrem toho budú vypravené dva Vlaky zdravia.

Meracie miesto na radnici

„Na trnavskej radnici vám od 9:00 hod. do 15:00 hod. odborníci napríklad zmerajú krvný tlak, vyšetria cholesterol z kvapky krvi, vypočítajú index telesnej hmotnosti, poskytnú odborné poradenstvo a prezradia mnoho informácií o prevencii kardiovaskulárnych chorôb,“ informuje mesto Trnava. Projekt v Trnave zabezpečuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave a Mesto Trnava. Na projekte budú participovať aj študenti Strednej zdravotníckej školy v Trnave.

Vlaky zdravia pôjdu aj cez Trnavu

V dvoch rýchlikoch, ktoré stoja aj v Trnave, bude mať nadácia vlastné kupé. V piatok pôjde o rýchlik R 609 Spišan v smere do Košíc (odchod z Trnavy 14:26 hod.) a v sobotu 27. septembra rýchlik R 606 Liptov v smere do Bratislavy (odchod z Trnavy o 15:35 hod.). „V každom vlaku bude jedno kupé vyčlenené pre hliadku zdravia, ktorú tvoria lekári. Cestujúci budú mať možnosť bezplatne si nechať zmerať tlak krvi, hladinu cholesterolu, BMI index, získať informačné a propagačné materiály a konzultovať otázky ohľadom kardiovaskulárnych ochorení,“ in­formuje Slovenská nadácia srdca. Kupé budú označené plagátmi formátu A3 s informáciou o Dni srdca na Slovensku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM