Rastislav Búgel Samospráva

Deň učiteľov oslávili aj v Trnave: Predseda kraja ocenil pracovníkov školstva

Výnimoční pedagogickí i nepedagogickí pracovníci z Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) si pri príležitosti Dňa učiteľov prevzali dnes v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika v Trnave ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Deň učiteľov oslávili aj v Trnave: Predseda kraja ocenil pracovníkov školstva
Zdroj: TASR

Predseda TTSK Tibor Mikuš spolu s krajskými podpredsedami odovzdali 28 pamätných medailí za celoživotnú prácu a mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchovno-vzdelávacom procese a 23 pamätných listov za obetavú prácu pri výchove a vzdelávaní mladej generácie.

Ako informoval hovorca TTSK Ivan Krajčovič, prvou ocenenou bola Regina Ovesny–Straka, ktorá na Slovensku pôsobila vo viacerých funkciách, medzi iným aj v Správnej rade Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, kde sa venovala problematike vysokého školstva. Ocenenie jej udelili za rozvoj poisťovníctva, bankovníctva a prínos v oblasti vzdelávania v TTSK.

„Povolanie učiteľa chápem naozaj v zmysle byť povolaný. Vychovávate našu mládež, to najcennejšie, čo máme, aby neskôr oni mohli prevziať zodpovednosť za riadenie tohto štátu. Vaša práca, ako vieme, nie je dostatočne finančne a spoločensky ohodnotená. Tento dlh sa snažíme v našom kraji vyrovnať. Preto vám dnes verejne ďakujeme za to, čo robíte,“ vzdal hold oceneným predseda kraja.

Medzi ocenenými bola aj Mariana Pavelková z Gymnázia Jána Hollého v Trnave. „Stali sme sa držiteľmi ocenení, ktoré nás zväzujú pokračovať ďalej v našej pedagogickej práci. Ubezpečujeme, že chceme v tejto zodpovednej práci pokračovať a byť v nej aktívni a zodpovední," povedala za všetkých vyznamenaných.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM