Monika Hanigovská Kultúra

Divadlo Jána Palárika s premiérou hry Rodinný parlament: Humor od známej Katalánky

V Malom Ríme sa predstaví ďalšia slovenská divadelná premiéra od katalánskej autorky C. Clemente. Hra Rodinný parlament je plná vtipných a dynamických scén.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Jána Palárika s premiérou hry Rodinný parlament: Humor od známej Katalánky
Zdroj: TASR

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedenie v 44. sezóne ďalšiu slovenskú premiéru. V Malom Ríme sa predstaví hra od úspešnej katalánskej autorky Cristiny Clemente – Rodinný parlament v preklade od Kataríny Zubáckej.

Premiéru divadelnej hry pripravil tvorivý tím na čele s režisérom Jurajom Bielikom. Tá sa uskutoční v sobotu, 21. apríla o 19.00 hod. vo Veľkej sále.

Rodinný parlament ponúka komédiu plnú inteligentného humoru. „V slede vtipných a dynamických scén nám ukazuje rodinu, ktorá sa v dobrom úmysle o všetkom rozhodovať spoločne a transparentne, inšpirovaná zastupiteľskou demokraciou, ocitá vo víre volebných machinácií, ovplyvňovania voličov a kupovania hlasov,“ povedala pre náš spravodajský portál Lucia Turňová, PR, marketingová manažérka, DJP v Trnave.

„Komédia v spracovaní režiséra Juraja Bielika je hra s vtipom a myšlienkou, plná nečakaných point, ktorá sa k politike vyjadruje s veľkou dávkou irónie a nadhľadu,“ prezrádza ďalej DJP v Trnave.

Zdroj: Divadlo Jána Palárika

Politika v našich životoch

"Politika neustále zasahuje do našich životov. Sú dokonca dni a obdobia, kedy do nich zasahuje o niečo viac a intenzívnejšie. A možno až vtedy si naozaj uvedomujeme, ako veľmi je ňou naša existencia podmienená. Život rodiny z našej pripravovanej inscenácie Rodinný parlament je však politikou doslova presiaknutý,“ povedal o pripravovanej hre Juraj Bielik.

Politiku vidieť v bežnom živote. „Na svoje každodenné fungovanie totiž využívajú princípy parlamentnej demokracie. Schvaľujú rozpočty na nákup spotrebičov, prijímajú uznesenia o upratovaní, rokujú o investičných projektoch do domácnosti,“ prezrádza ďalej J.Bielik.

Aj najlepšia myšlienka sa dá zneužiť

„Nevyhnú sa im však ani volebné škandály, korupcia či kupovanie hlasov. Snažia sa správať transparentne a liberálne, no napokon sa aj tak všetko končí inak, než si predstavovali. Autorka Cristina Clemente vo svojej inteligentnej komédii nehovorí len o problémoch demokracie, ale aj o tom, že predseda nemusí byť vždy otec a že aj tá najlepšia myšlienka sa dá zneužiť," dopĺňa režisér.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM