Monika Hanigovská Rôzne

Do Trnavy dorazili nablýskané tátoše i motorky: Prídu aj na druhýkrát, VIDEO a FOTO

Na Trojičnom námestí zastali krásne historické kúsky. Nablýskané veterány zlákali mnohých okoloidúcich. Pozrite si atmosféru podujatia na našich fotozáberoch aj na videu.

Ilustračný obrázok k článku Do Trnavy dorazili nablýskané tátoše i motorky: Prídu aj na druhýkrát, VIDEO a FOTO
63
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Náhodní okoloidúci ale aj fanúšikovia krásnych áut a motoriek si prišli na svoje. Do Trnavy v piatok (17. agusta) zavítali nablýskané štvorkolesové tátoše aj motorky.

Klub historických vozidiel Oldtimer Club Trnava už po 21-krát zorganizoval zraz historických vozidiel s názvom Trnavských 100 km.

O takomto pripravovanom lákavom podujatí sme vás včas informovali. A bolo sa skutočne na čo pozerať. V samom srdci mesta, na Trojičnom námestí zaparkovalo viac ako štyridsať unikátnych áut a niekoľko veteránskych motoriek.

Na námestí sa predstavili kúsky vyrobené v Nemecku, Francúzku, Taliansku, Amerike a bývalom Československu. Niektorí majitelia nenechali nič na náhodu a s nimi sa krásne vizuálne doladili.

Svoje historické vozidlo tak napríklad prezentoval vodič preoblečený za policajta v uniforme, sestrička s lekárom, muži v uniformách, ženy a dievčatá v štýlových klobúkoch či dáždnikoch proti slnku.

Mnohé značky zanikli, autá ostali

„Máme tu pripravené vozidlá rôznych historických značiek, ktoré sú už dávno zaniknuté. Výroba zanikla a ostali len vozidlá. Môžeme si pozrieť automobily značky Citroën, vyrábané vo Francúzku, ďalej krásne nemecké bavoráky, vyrábané v Eisenachu. Ďalej tu máme motocykle, napríklad značky Indian,“ takto opisoval niektoré historické skvosty pred štartom organizátor podujatia.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na cestách aj na druhý deň

V retro púti budú tieto štvorkolesové a dvojkolesové historické kúsky pokračovať aj 18. augusta. Vyštartujú zo Smoleníc o 09.00 hod. Odtiaľ v plnej kráse budú prechádzať cez Horné Orešany, Suchú nad Parnou, Zvončín, Trnavu, Ružindol, Budmerice, Jablonec, Cífer, Slovenskú Novú Ves, Voderady, Pusté Úľany, Sládkovičovo a Tomášikovo.

Nestihli ste ich v Malom Ríme? Nezúfajte. V Trnave sa opäť ukážu a to v sobotu, 18. augusta. Od 16.00 do 17.00 zaparkujú pred reštauráciou Relax, kde prebehne výstava týchto kúskov.

Svojou spanilú jazdu ukončia v sobotu v Smoleniciach a to o 17.30 hodine.

V našej fotogalérii a videogalerii si môžete pozrieť, aké krásne vozidlá a motorky zastavili na Trojičnom námestí.

Zdroj: Dnes24.sk
OBRAZOM: Veľká galéria historických tátošov, motoriek a atmosféry podujatia
63
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM