Aktualizované Monika Hanigovská Rôzne

V plnej kráse upútajú naše oči: V Trnave uvidíme mimoriadne parné vlaky

Do nášho mesta zavítajú dva mimoriadne parné vlaky. Pútať oči ľudí budú u nás počas víkendu. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku V plnej kráse upútajú naše oči: V Trnave uvidíme mimoriadne parné vlaky
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava už o pár dní zažije príchody dvoch mimoriadnych parných historických vlakov, ktoré zaručene pritiahnu mnohé zvedavé oči.

Atraktívna akcia

Mimoriadne jazdy vlakom cez naše mesto sú súčasťou dvojdňovej akcie s názvom Celoslovenský zraz historických železničných vozidiel – Rendez 2017. Akciu organizujú Železnice Slovenskej republiky a ďalší partneri v dňoch 17. a 18. júna. Pričom obidva parné vlaky zastavia na konečnej stanici Bratislava východ, aby ďalšie kroky ľudí mohli smerovať do priestorov pamiatkového areálu starého rušňového depa Bratislava východ 19, kde odštartuje bohatý program.

Avšak už samotný pohľad na takéto vlaky, či cesta v nich je veľkým lákadlom. Viac nám prezradil vedúci Múzejno-dokumentačného centra Michal Tunega.

„Najviac výnimočné na tomto projekte je to, že takéto vlaky na železnici veľmi nestretnete. A keď, tak len mimoriadne. Ďalší bod výnimočnosti tohto projektu tkvie v tom, že tieto vlaky súčasne privezú návštevníkov na najväčšie podujatie takéhoto druhu na Slovensku vôbec, kde si budú môcť pozrieť ďalšie unikáty a celkovo lákavý program, ktorý sme pripravili,“ povedal pre náš spravodajský portál.

Dvakrát cez Trnavu

Prvý mimoriadny parný vlak pôjde cez naše mesto v túto sobotu. Jeho jazda sa uskutoční na trase Trenčianska Teplá – Trenčín – Nové Mesto nad Váhom – Piešťany – Leopoldov – Trnava – Pezinok – Bratislava východ. Na trnavskú železničnú stanicu zavíta o 10:23 a odíde o 10:28 hod.

Vychutnať si ďalší parný vlak budete môcť v nedeľu 18. júna, keď sa vyberie na svoju cestu po trase Nitra – Leopoldov – Trnava – Pezinok – Bratislava východ. Na železničnej stanici v Trnave zastaví o 10:16, pričom odchod má naplánovaný o 10:20 hod.

Okrem obdivovania takýchto krásavcov si budú môcť podľa slov vedúceho Múzejno-dokumentačného centra Michala Tunega záujemcovia zakúpiť lístky vo forme vstupenky na tieto mimoriadne vlaky. Ako však ďalej upozorňuje, bude to vždy možné len v deň jazdy konkrétneho vlaku a to priamo na mieste po ich príchodoch.

V spomínaných priestoroch pamiatkového areálu starého rušnového depa Bratislava východ 19 bude čakať 17. a 18. júna na návštevníkov bohatý program. A čo ponúkne? Pripravené budú napríklad spolujazdy na stanovišti rušňovodiča parného rušňa a na motorovej drezine, jazda historického motorového vlaku do Dunajskej Stredy a späť, jazda parného vlaku do Devínskej Novej Vsi a Bratislavy Petržalky, swingový koncert Funny Fellows, vojenská ukážka bojov z 2. svetovej vojny a mnoho ďalšieho.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM