Zuzana Vajayová Rôzne

Do troch nových škôlkárskych tried sa možno zapísať už teraz

O tri nové triedy sa rozrastie kapacita materských škôl (MŠ) v Trnave. Hoci budú otvorené pravdepodobne až k začiatku budúceho školského roka, rodičia môžu svoje deti do nich zapísať v termíne od 13. do 24. júna.

Radnica pre tento účel vyčlenila voľné priestory v objekte Základnej školy (ZŠ) V jame, kde bude možné umiestniť v dvoch triedach 44 detí. „Budú síce v budove školy, ale triedy budú administratívne patriť pod neďalekú MŠ V jame,“ uviedla pre TASR vedúca odboru vzdelávania na Mestskom úrade v Trnave Ružena Maková .

Ďalších 22 detí pribudne v jednej triede na MŠ Limbová. Podľa Makovej uvoľní svoje priestory v škôlke tamojší Mama klub, ktorý funguje pre mamičky na materskej dovolenke a ich deti na sídlisku Linčianska. Mesto, ako dodala, hľadá možnosti, kam klub premiestniť. Mama klub však cíti ohrozenie svojej existencie, pretože návrh presťahovať ho do priestorov susediacej modlitebne naráža na odpor miestnych seniorov. Preto v týchto dňoch vznikla petícia na záchranu klubu, ktorý musí v najbližších dňoch zo svojich priestorov už odísť.

„V Trnave je v súčasnosti 1666 miest v MŠ, k nim pribudne ďalších 66. To by malo pokryť aktuálnu potrebu mesta,“ povedala Maková. Samospráva pred niekoľkými rokmi na základe demografického vývoja zatvorila zopár tried MŠ. Objekty škôlok však nepredala, iba prenajala a teraz ich postupne znovu otvára a pomáha si pri tom aj voľnými priestormi v niektorých základných školách. Vlani sa tak stalo na ZŠ Vančurova.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM