Dominika Handzušová Rôzne

Dobrá správa pre rodičov: TIETO obce uspeli so žiadosťou, pribudnú nové miesta v škôlkach

Ministerstvo školstva schvaľovalo žiadosti o dotáciu na rozšírenie kapacít škôlok. Ktoré obce nášho okresu so žiadosťou uspeli a koľko financií dostanú?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov: TIETO obce uspeli so žiadosťou, pribudnú nové miesta v škôlkach
Zdroj: TASR

Podľa vyhodnotenia výzvy bolo sekcii regionálneho školstva v stanovenom termíne doručených celkove 426 žiadostí o poskytnutie dotácie. Z Trnavského kraja ich bolo najmenej, 39.

Najviac do Cífera

„Na základe výsledkov hodnotenia dotáciu získa 113 žiadateľov, pre ktorých bude rozdelená suma 9 500 000 eur. Z tejto sumy je vyčlenených 9 000 000 eur na kapitálové výdavky a 500 000 eur na bežné výdavky,“ uvádza sa vo vyhodnotení výzvy. Úspešní žiadatelia budú podľa nej Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyzvaní na realizáciu ďalších krokov spojených s poskytnutím dotácií.

Medzi úspešnými žiadateľmi je šesť obcí z nášho okresu. Najväčšia suma poputuje do Cífera, kde by mali rekonštrukciou vzniknúť až dve nové triedy. Ministerstvo pridelí mestu finančné prostriedky na kapitálové výdavky vo výške 135 000 eur.

Dve triedy vzniknú nadstavbou

Voderady dostanú pre účel rekonštrukcie 60 000 eur na jednu triedu. V Smoleniciach vznikne trieda tiež po rekonštrukcii, okrem 40 000 eur na kapitálové výdavky tu dostanú aj prostriedky na bežné výdavky vo výške 3 000 eur. Dve triedy vzniknú v trnavskom okrese nadstavbou. Brestovany dostanú 55 000 eur, rovnakú sumu a 3 000 eur na bežné výdavky schválili Špačinciam. V Zavare vznikne jedna nová trieda modulmi, mestu pridelia 80 000 eur na kapitálové výdavky.

Ďalších sedem obcí so žiadosťou neuspelo. Konkrétne ide o Šelpice, Zvončín, Majcichov, Radošovce, Dolné Dubové, Ružindol a Pavlice.

Mohlo by vás zaujímať:
OBRAZOM: Študenti maturovali tematickou hostinou na Sedem chutí piva
Beh pre život opäť v Trnave: Patrónmi známe tváre, pribudli dve zaujímavé disciplíny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM