Samospráva

Dobré správy pre cestujúcich: V Trnave budeme jazdiť v MHD zadarmo!

Pre cestujúcich máme dobré správy. V Trnave si totiž budeme môcť užiť cestovanie v mestskej hromadne doprave zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre cestujúcich: V Trnave budeme jazdiť v MHD zadarmo!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Päť dní jazdenia autobusmi MHD zadarmo vodičom, ktorí sa preukážu vodičským preukazom, a jeden deň všetkým obyvateľom sľubujú v Trnave v rámci Európskeho týždňa mobility (ETM). Mesto na dni 16. až 22. septembra pripravilo rad zaujímavých aktivít, ktorých cieľom je podporovať nemotorové možnosti dopravy.

Nosná časť programu

Nosnou časťou programu je víkend 17. a 18. septembra. V sobotu sa uskutoční pred radnicou na pešej zóne cyklobazár, ktorý dá priestor tým, čo by radi posunuli už nepotrebné bicykle či príslušenstvo do rúk nových majiteľov. Na Štefánikovej ulici bude Bikelab, v rámci ktorého sa bude vyrábať cukrová vata jazdou na bicykli, bude sa kresliť bicyklom i adrenalínovo stacionárne jazdiť na 500-metrovej trati.

Na 15. hodinu je pripravená cyklistická tematická prehliadka Trnavy, ktorá upriami pozornosť na nepovšimnuté, no významné objekty a miesta, ktoré formovali rozvoj a vzhľad Trnavy od polovice 19. storočia až po súčasnosť. Plánovaná trasa zavedie účastníkov aj za hradby mesta a predstaví im nový uhol pohľadu na Bellušov vodojem, trnavský cukrovar, ale aj kontroverzné objekty a sídliská z obdobia socializmu. V nedeľu o 15. hodine sa pobeží 1. trnavský dobrý maratón na podporu novovzniknutého Denného stacionára Comotas pre klientov s viacnásobným postihnutím a bude aj výstava historických bicyklov pred radnicou.

Kedy bude MHD zadarmo?

Popri ďalších podujatiach pre všetky vekové kategórie je pripravený na stredu 21. septembra tradičný Bercajgel (cajgel – po trnavsky bicykel), obľúbené cyklistické jazdy Trnavou. MHD zadarmo budú mať Trnavčania vo štvrtok 22. septembra, vodiči s preukazmi od 17. do 21. septembra. Informovala Veronika Majtánová z úseku komunikácie na trnavskej radnici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM