Dominika Handzušová Rôzne

Dobrovoľní hasiči s novými autami: Dostali ich aj TIETO obce v našom kraji

Z osemnástich vozidiel pre dobrovoľné hasičské zbory až päť pribudne do okolia Trnavy. Ministerstvo vnútra má pripravené aj ďalšie vozy a protipovodňové balíčky.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči s novými autami: Dostali ich aj TIETO obce v našom kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Podpredseda vlády a minister vnútra Slovenskej republiky Robert Kaliňák odovzdal dobrovoľným hasičom 18 hasičských vozidiel IVECO DAILY. Pribudnúť majú aj ďalšie vozidlá či protipovodňové balíčky.

„V Trnavskom kraji sú novým hasičských vozidlom vybavené obce Jaslovské Bohunice, Malženice, Špačince, Bohdanovce nad Trnavou a Boleráz – Klčovany,“ informovala Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Minister podľa nej ocenil obetavosť a angažovanosť dobrovoľných hasičov, ktorí na úkor svojho voľného času a pohodlia chránia život, zdravie a majetok ľudí. V priebehu celého roka príde do ďalších obcí ešte takmer 500 vozidiel a viac ako 600 protipovod­ňových balíčkov. Tieto balíčky uľahčia obciam zvládanie krízových situácii v čase povodní.

„Starostovia najohrozenejších obcí dostanú niekoľko druhov čerpadiel, generátor elektriny, prenosné osvetlenie a protipovodňové bariéry. Vybavenie je ľahko prenosné pomocou prívesu, ktorý je tiež súčasťou balíka,“ dodala Paulenová.

Foto: ilustračné

Dobrovoľní hasiči dostali nové autá
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM