Monika Hanigovská Rôzne

DOD na FMK UCM v znamení najväčšej účasti: Podpora od Borisa, ktorý robí pre Sajfu

Deň otvorených dverí prilákal rekordný počet záujemcov o štúdium. Na pôde trnavskej školy sa predstavili aj šikovní absolventi. Medzi takých patrí aj talentovaný Boris Holečko, ktorý strihá nielen pre Sajfu.

Ilustračný obrázok k článku DOD na FMK UCM v znamení najväčšej účasti: Podpora od Borisa, ktorý robí pre Sajfu
4
Galéria
Zdroj: Kristián Pribila

V priestoroch Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave bolo v piatok, 9. februára o čosi rušnejšie. Uskutočnil sa tam už po deviaty krát Deň otvorených dverí Fakulty masmediálnej komunikácie, pre záujemcov o štúdium na tamojšej škole. Akcia prilákala nielen rekordný počet záujemcov o štúdium. Veď čítajte.

Zatiaľ násilnejší rok

„Tento rok sa na DOD zúčastnilo najviac návštevníkov. Celkovo si však toto podujatie za posledné roky drží vysokú návštevnosť. Uplynulé tri ročníky to bolo približne šesto návštevníkov,“ uviedol P. Krajčovič z kabinetu PR FMK UCM v Trnave, pričom dodal, že tento rok si sadlo do auly o päťdesiat záujemcov o štúdium viac, ako pominulé ročníky.

Zaostrujú na prax

Okrem jednotlivých študijných programov boli návštevníkom predstavené aj fakultné médiá, ktoré ponúkajú študentom priestor na praktickú realizáciu a získanie cenných skúseností. Fakulta disponuje vlastným multimediálnym štúdiom, televíznym a rozhlasovým vysielaním, či redakciou časopisu, ktorý už päť krát získal prvé miesto na súťaži Štúrovo pero.

„Študenti sa u nás naučia základy technickej práce za aj pred kamerou, naučia sa pracovať v televíznych podmienkach a vyskúšajú si prácu v štúdiu i teréne,“ uviedol Marek Šimončič, vedúci fakultnej televízie FMK TV.

Zdroj: Kristián Pribila

Deň otvorených sa niesol aj v duchu šikovných absolventov. Medzi takých patrí napríklad aj Boris Holečko, ktorý pracuje vo Fun rádiu ako video manager a spolupracuje napríklad aj so Sajfom.

„Študentom sme prostredníctvom vlastných skúseností ukázali, akým aktivitám sa môžu na fakulte venovať a ako sa môžu stať v živote úspešní,“ uviedol Andrej Brník z organizačnému tímu DOD FMK UCM v Trnave. Prihlášky na jednotlivé študijné programy je možné podávať do 29. marca 2018. Prijímacie konanie sa uskutoční 12. júna 2018.

FOTO: DOD na FMK UCM bolo rušno. Škola zaznamenala hojnú účasť.
4
Galéria
Zdroj: Kristián Pribila

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM