Monika Hanigovská Rôzne

Dokážu upútať pozornosť okoloidúcich: V centre Trnavy pribudlo niekoľko lákadiel

V centre Trnavy v ostatných dňoch pribudlo niekoľko lákadiel. Na svoje si prídu milovníci kvetov či napríklad romantického posedenia.

Ilustračný obrázok k článku Dokážu upútať pozornosť okoloidúcich: V centre Trnavy pribudlo niekoľko lákadiel
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Pestrofarebný koberec

Medzi takéto lákadlá sa radí aj mobilný kvetinový záhon na Trojičnom námestí. Tento pestrofarebný koberec už akosi tradične ohlasuje príchod trnavského podujatia s názvom Májový kvet. Lákavý výjav si ľudia môžu vychutnať v novom, ešte „neopozeranom“ ša­te.

Návštevníkom sa núka kvetinová výsadba v dvoch „krídlach“. Ako uvádza mesto na svojom webe, druhotná výsadba, farebnosť, či vzory sú iné ako po minulé roky. V tohtoročnom kvetinovom záhone však opäť ľudia môžu nájsť napríklad aj drevenú pergolu s popínavou zeleňou. Tá nielen tieto „krídla“ prepojila do jedného celku, ale vytvorila aj pomyselný priechod k trojičke v smere od Divadelnej ulice.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave pribudla pred pád dňami ďalšia zaujímavosť. Radnica sa nechala inšpirovať minulým rokom a opäť umiestnila „čerešňovú inštaláciu“ do centra mesta. Na Hlavnej tak pribudla lavička s čerešňou. Miestnu atrakciu vyhľadávajú napríklad aj milovníci pekných, či romantických scenérií.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nadrozmerné karty

Váš pohľad môže upútať aj ďalšia atrakcia. Mesto pred radnicou inštalovalo lákadlo v podobe nadrozmerných srdcových kariet s tématikou lásky. Počas našej prechádzky toto umelecké stvárnenie prilákalo niekoľko malých aj veľkých okoloidúcich. Autorkou diela je trnavská umelkyňa Naďa Salbotová.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Oddýchnuť si môžete aj pri ďalšej umeleckej tvorbe. Trnava sa môže popýšiť novým deväťmetrovým hashtagom so zaujímavými posolstvami.

Zachytené objektívom: Takéto lákadlá pribudli v centre Trnavy
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM