Monika Hanigovská Rôzne

Dopravné obmedzenia v Trnave a okolí: prejazd „nočných vlkov“, uzavretá D1 i protest

Motoristi, vyzbrojte sa trpezlivosťou. V Trnave a okolí sa uskutoční viacero akcií, ktoré budú mať vplyv na dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Dopravné obmedzenia v Trnave a okolí: prejazd „nočných vlkov“, uzavretá D1 i protest
Zdroj: TASR

V najbližších dňoch sa budú musieť motoristi pripraviť na dopravné obmedzenia v niektorých trnavských úsekoch ale aj v okolí. Takéto obmedzenia majú platiť od piatka 4. mája. do nedele 6. mája.

Informovala o nich hovorkyňa KR PZ v Trnave, Mária Linkešová. Preštudujte si, čo nás v najbližších dňoch čaká na cestách.

Počas niekoľkých dní sa uskutoční protestná jazda traktoristov, uzavretá bude aj diaľnica D1 v úsekoch Senec-Blatné a Trnava-Senec, v Trnave sa očakáva prejazd „nočných vlkov“ a obmedzenia budú aj pre futbalový zápas v Malom Ríme.

V okrese Dunajská Streda ohlásili traktoristi v piatok, 4. apríla približne od 13.00 hod. protestnú jazdu, ktorá povedie cez Medveďov – Veľký Meder –D. Streda – Šamorín – Dunajská Lužná. Na prepravu budú využívať cesty I/13, I/63 a späť cestu II/572.

Vodičov presmerujú

„Od soboty 5. 5. od 08.00 hod. do nedele 6. 5. približne do 12.00 hod. bude uzavretá diaľnica D1 v úsekoch Senec-Blatné a Trnava-Senec.“ informovala nás hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Dôvodom uzavretia diaľnice je osádzanie portálov trvalého dopravného značenia pre križovatku Blatné.

„Počas dopravného obmedzenia budú vodiči presmerovaní pomocou dočasného dopravného značenia. V meste Senec je možné využiť trasu od križovatky Senec po ceste II/503, ďalej po ceste I/62, kde sa v križovatke Sereď vodiči môžu pripojiť na rýchlostnú cestu R1,“ povedala Mária Linkešová.

Pre vozidlá prichádzajúce zo smeru Žilina do Bratislavy obchádzka povedie od križovatky Trnava po R1 smer Nitra. V križovatke Sereď sa bude dať napojiť na cestu I/62 v smere na Senec, odkiaľ sa dá pokračovať buď po ceste II/503 alebo po ceste I/61 až na diaľnicu D1. Pre vodičov cestujúcich smerom od Nitry platí obchádzková trasa z R1, kde sa v križovatke Sereď napoja na cestu I/62 v smere na Senec, a môžu pokračovať buď po ceste II/503 alebo po ceste I/61 až na diaľnicu D1.

„Noční vlci“ v Trnave

„V piatok a v sobotu očakávame cez okres Trnava so zastávkou v meste Trnava a v obci Dolná Krupá prejazd „nočných vlkov“ po ceste víťazstva,“ informovala nás ďalej M. Linkešová

Dopravné obmedzenia si vyžiada aj futbalový sviatok v Trnave. Z dôvodu zabezpečenia futbalového stretnutie príde v sobotu, 5. mája k dopravným obmedzeniam v meste Trnave. V čase od 15.00 do 20.00 hod. bude čiastočne uzavretá Ulica Kollárova a úplne uzavretá Ulica Športová. Polícia bude počas bezpečnostných opatrení reagovať podľa slov polície operatívne podľa aktuálnej situácie.

„Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali prenosné dopravné značenie, pokyny polície a pokiaľ možno, najmä v okrese Dunajská Streda, aby sa úsekom s dopravným obmedzením vyhli,“ doplnila hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM