Dominika Handzušová Hokej

Dorast sa pripravuje bez najlepších, ľadu dostane každý dosť

Hokejová príprava je v plnom prúde nielen u mužov. Pozreli sme sa na ďalšiu úspešnú zložku trnavského tímu - zlatý dorast. Bude schopný titul obhájiť? V článku nájdete tiež rozpis prípravných zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Dorast sa pripravuje bez najlepších, ľadu dostane každý dosť
Foto: Dominika Handzušová

Trnavský dorast čaká neľahká úloha, dôstojne obhájiť minuloročné pôsobenie. Fanúšikovia by samozrejme radi videli rovno obhajobu titulu… Mnoho z hráčov, ktorí však zariadili výborné výsledky, sa už v doraste neukážu.

Šiesti na skúške v extralige

Vekové obmedzenia nútia dorast ku každoročnej obmene. Do juniorky sa túto sezónu posunuli hráči ročníka 1996, „na oplátku“ ale pribudli minuloroční deviataci. Aj hráči, ktorí pôsobili v Trnave v závere sezóny ako výpomoc, sa vrátili do svojich klubov. „V súčasnosti máme štyri 97-ky a dve 98-ky v Ružinove na skúške. Keby sme mali všetkých hráčov pohromade u seba, je celkový počet výborný,“ je s kapacitou hlavný tréner dorastu Jozef Fabian spokojný.

Hráči sa podľa jeho slov zháňať určite nebudú. „S Ružinovom sme predbežne dohodnutí, že si nechajú štyroch hráčov, čiže dvaja by sa mohli vrátiť naspäť. Je to dohodnuté na striedavé štarty, dvanásť zápasov základnej časti by mali odohrať za nás. Takže aj keby boli v Ružinove, budeme ich mať k dispozícii,“ upresňuje ďalej lodivod obhajcu prvoligového titulu.

Každý sa môže ukázať

Dorastencov čakajú štyri zápasy a turnajový deň s ďalšou porciou. Zaujímalo nás, akú taktiku nasadí tréner do prípravy. „V prípravných zápasoch chceme ako už tradične vyskúšať maximálny počet hráčov. Skúsime zapojiť aj terajších deviatakov. V príprave dostávajú hráči rovnaké šance, nehráme to na výsledky. Samozrejme, nejdeme do zápasu s tým, že ho ideme prehrať, jednoducho dostávajú príležitosť všetci na presilovkách, všetci na oslabovkách. Času dostane každý približne rovnako,“ uzavrel Fabian.

Rozpis prípravných zápasov dorastu:

10.8. o 12:00 hod. Trnava – Piešťany
16.8. o 14:00 hod. Trnava – HOBA

17.8. o 10:00 hod. Piešťany – Trnava
23.8. turnaj na štadióne v Dúbravke
30.8. o 14:00 hod. HOBA – Trnava

Článok o letnej príprave mužov si môžete pozrieť v tomto článku.

HK Trnava tréning
25
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM