Dominika Handzušová Hokej

Dresy vymenili za košele: Úspešných hokejistov prijal primátor

Dorastenci HK Trnava majú za sebou úspešnú sezónu. K postupu do extraligy im zagratuloval osobne aj trnavský primátor Peter Bročka.

Ilustračný obrázok k článku Dresy vymenili za košele: Úspešných hokejistov prijal primátor
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejový dorast bol druhú sezónu po sebe v prvej lige veľkým favoritom, dvakrát získal zlato. Podarilo sa mu prejsť aj cez baráž a vrátiť sa späť do najvyššej slovenskej súťaže.

Motivácia pre celý klub

K triumfu im vo štvrtok 2. apríla osobne zagratuloval aj primátor Peter Bročka. Chlapcom sa v príhovore poďakoval za vzornú reprezentáciu mesta Trnava. „Stávate sa vzormi pre žiakov, ktorí sa na vás pozerajú s pozitívne ladenou závisťou. Zdvihli ste latku úrovne nielen sebe, ale i žiakom a dovolím si tvrdiť, ža aj dospelým hokejistom,“ upozornil na to, že mladí hokejisti ukázali, že tvrdá práca sa vyplatí. Bročka poznamenal, že ako športovec sám dobre vie, koľko psychickej námahy sa za úspechom skrýva.

Primátor prisľúbil hokejovému klubu pomoc aj pre budúcnosť. Mesto pravidelne prispieva na chod zimného štadióna a jednotlivé zložky klubu tak za ľadovú plochu platia len symbolickú sumu. Pre rok 2015 by mala byť v rozpočte menšia úprava a mesto by tak malo na Zimný štadión prispieť sumou 280 tisíc eur. „Z pohľadu mesta považujeme za dôležité vytvárať dobré podmienky pre športovcov,“ doplnil Bročka.

Poďakovali sa za podporu

Generálny manažér Matej Ševčík sa vo svojom príhovore poďakoval podpore, ktorá sa dorastu aj od mesta dostala. Klub tak dokázal vyskladať víťazný tím, ktorý sa napokon tešil z cenného postupu. Najmä pre hokejovú budúcnosť a mladých hráčov je návrat do extraligy veľmi dôležitý.

Ako to na oficiálnom prijatí dorastencov primátorom vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Primátor prijal úspešných hokejových dorastencov
14
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM