Dominika Handzušová Samospráva

Druhé zasadnutie trnavského parlamentu: Aký bude jeho program?

Primátora mesta Trnava a poslancov čaká druhé riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Čomu sa na ňom budú venovať?

Ilustračný obrázok k článku Druhé zasadnutie trnavského parlamentu: Aký bude jeho program?
Foto: Dominika Handzušová

Druhé zasadnutie trnavského parlamentu je na pláne v utorok 28. apríla. Začne sa o 15:00 hod. v konferenčnej sále trnavskej radnice. Vybrali sme tie najzaujímavejšie body programu.

Nové ulice a financie

Obytná zóna v Kamennom mlyne sa rozrastá. Pribudnúť majú tri ulice. Poslanci budú schvaľovať ich názvy. Ich mená sme vám prezradili v tomto článku. Ďalšie body už budú zaujímavejšie, týkajú sa financií. Zastupiteľstvo bude hodnotiť záverečný účet mesta a aktualizovať rozpočet na rok 2015. Interná smernica Rozpočtové pravidlá mesta Trnavy čaká novelizácia. Novelizovať sa bude aj Odmeňovací poriadok funkcionárov mesta.

Po majetkových záležitostiach prerokujú poslanci prenájmy pozemkov za účelom zriadenia a prevádzkovania letného exteriérového sedenia. Pôjde o terasy Pastisu na Trojičke a dvoch podnikov na Halenárskej.

Oslavy výročia a jarmok

Na prvom zasadnutí vznikla diskusia v prípade voľby zástupcov mesta v štatutárnych a kontrolných orgánoch spoločností založených mestom. Toto zasadnutie vymení a doplní zástupcov. Poslanci prednesú informatívnu správu k návrhu na oslavy 777. výročia udelenia výsad slobodného kráľovského mesta. Prerokujú tiež organizačné zabezpečenie Tradičného trnavského jarmoku 2015 a podujatia Sedem dní zdravia 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM