Dominika Handzušová Správy

Dušičkový víkend v Trnave: PREHĽAD, ako sú otvorené cintoríny a kedy bude pietna spomienka

Sú tu dni, kedy si uctievame pamiatku svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Pozrite sa, kedy budú cintoríny otvorené a kedy sa uskutoční pietna spomienka.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový víkend v Trnave: PREHĽAD, ako sú otvorené cintoríny a kedy bude pietna spomienka
Zdroj: TASR

Cintoríny sa zapĺňajú čulým ruchom a v nasledujúci víkend sa očakáva najväčší nápor. Prinášame vám najdôležitejšie informácie k prevádzke a pietnym spomienkam.

Predĺžia prevádzku

Cintoríny v Trnave budú počas sviatku všetkých svätých a pamiatky zosnulých otvorené dlhšie. Až do 2. novembra od 7:00 hod. do 22:00 hod. Kancelária správy cintorínov taktiež bude k dispozícii. Cez víkend bude mať otvorené v čase od 9:00 hod. do 17:00 hod. „Zamestnanci správy cintorínov budú počas týchto dní obchádzať cintoríny, monitorovať situáciu a dozerať na bezproblémový priebeh týchto sviatkov. Budú sa starať aj o poriadok, čistotu a údržbu, budú k dispozícii občanom pri hľadaní hrobového miesta,“ informuje správa cintorínov. Zároveň upozorňuje, aby si návštevníci nenechávali svoje veci bez dozoru.

Spomienky

Pietna spomienka na obete vojen sa pri príležitosti Pamiatky zosnulých uskutoční v piatok 31. októbra o 13:00 hod. pri Pomníku padlým v 1. svetovej vojne v Parku Antona Bernoláka. Organizátormi podujatia sú Mesto Trnava, Rímskokatolícka cirkev v Trnave a Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi a. v. Trnava.

Spomienku na zosnulých nášho mesta organizuje Rímskokatolícky farský úrad sv. Mikuláša v spolupráci s Mestom Trnavou 2. novembra o 16:00 hod. v Dome smútku na Kamennej ceste. Slávnosť bude ukončená sviečkovým sprievodom a položením kvetov pri Dominantnom kríži.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM