Dominika Handzušová Krimi

Falzifikáty nohavíc, tašiek aj tričiek: V predajni textilu objavili vyše 100 fejkov!

V predajni textilu colníci podľa vlastných slov zaistili až 108 falzifikátov! Po dohode bude tovar zničený a predajcovi hrozí pokuta až do výšky 67 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Falzifikáty nohavíc, tašiek aj tričiek: V predajni textilu objavili vyše 100 fejkov!
Zdroj: Dnes24.sk

Colníci vykonali v jednej z najnavštevo­vanejších predajní textilu na námestí v Senici kontrolu zameranú na používanie elektronickej registračnej pokladnice a porušovania práv duševného vlastníctva. „Počas nej zistili predaj textilu podozrivého z porušovania práv duševného vlastníctva ochranných známok Burberry a Abercrombie & Fitch. Bezodkladne kontaktovali oprávnenú osobu, ktorá ich podozrenie potvrdila. Škoda bola predbežne vyčíslená na 3 400 eur,“ povedala hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.

Podľa hovorkyne colníci zaistili celkom 108 falzifikátov, z toho 91 dámskych krátkych nohavíc, 13 dámskych tričiek a 4 tašky na kolieskach. Ak sa predajca a oprávnená osoba dohodnú, tovar bude zničený pod colným dohľadom. Inak bude musieť o osude tovaru rozhodnúť príslušný súd a to na základe podnetu oprávnenej osoby. Zaistený tovar bude zatiaľ uskladnený pod dohľadom colníkov. „Predajcovi hrozí pokuta až do výšky 67 000 eur,“ doplnila Švárna.

Falzifikáty Senica
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM