Monika Hanigovská Rôzne

Fanúšikovia Spartaka pustili žilou: Krásne gesto pre 18-mesačnú Košičanku Rebeku

Pomáhajú tam, kde najviac treba. Fanúšikovia Spartak Trnava darovali v týchto dňoch najvzácnejšiu tekutinu. Venovali ju malej Rebeke. Nebránia sa ani tomu, ak by krv pomohla trebárs slovanistovi.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia Spartaka pustili žilou: Krásne gesto pre 18-mesačnú Košičanku Rebeku
10
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Majú veľké srdce. Na darovanie krvi sa odhodlalo sedem desiatok fanúšikov Spartaka. Tradícia tohto darovania začala v lete roku 2007 a pokračuje dodnes bez prerušenia. Naposledy zrealizovali myšlienku darovania najvzácnejšej tekutiny po 41-krát.

Mysľou boli pri malej Košičanke

„V piatok prišlo do Fakultnej nemocnice v Trnave šesťdesiatštyri darcov, šiesti darovali z pracovných dôvodov už v týždni. Toto darovanie bolo venované malej Košičanke Rebeke, ktorá potrebuje zriedkavú krv 0 pozitiv,“ informoval náš spravodajský portál Štefan Horváth gen. skeretar o.z. Bili Andeli.

„Aj keď pomocou výzvy na sociálnej sieti už na onkológii v Košiciach majú krvi dostatok, zásielka z Trnavy isto pomôže iným. Krv sa totiž pre konkrétnu osobu rezervuje len sedem dní, potom ide podľa potreby ďalším pacientom," informuje nás ďalej.

Nehľadia ani na dres

Trnavských darcov nezaujíma, aké tričko nosí futbalový fanúšik, ak by ostal odkázaný na darovanú krv. Taktiež by u trnavských darcov nezavážil fakt, ak by pacient nebol fanúšikom azda najpopulárnejšej kolektívnej loptovej hry na svete.

„Nám vôbec neprekáža, ak našu krv dostanú trebárs pacienti preferujúci iný klub, či futbal ich vôbec nezaujíma. Motívom pre nás je pomôcť hocikomu, ktorému zlepšíme zdravie, či prispejeme k úspešnej liečbe, nech by to bol trebárs aj slovanista,“ uviedol predseda fanklubu Stanislav Michal.

OBRAZOM: Krásne gesto Trnavčanov. Fanúšikovia Spartaka darovali krv.
10
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM