Monika Hanigovská Rôzne

FOTO a VIDEO: Pohľady ľudí v Trnave upútal nádherný parný vlak

Na trnavskej železničnej stanici zastal mimoriadny vlak. Svojím zvukom, parou, ale aj zjavom priťahoval oči ľudí už z diaľky. Boli sme pri tom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Pohľady ľudí v Trnave upútal nádherný parný vlak
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava cez víkend zažila mimoriadny príchod dvoch parádnych parných vlakov. Títo krásavci prechádzali cez naše mesto v rámci dvojdňovej akcie s názvom Celoslovenský zraz historických železničných vozidiel – Rendez 2017. Prvý takýto vlak prechádzal cez malý Rím v sobotu, pričom druhý sa ukázal na trnavskej železnici hneď na druhý deň.

VIDEO: Trnavčania si vychutnali príchod parádneho parného krásavca
1
Galéria

Už z diaľky

Naša redakcia sa vybrala pozrieť na sobotnú jazdu naprieč naším mestom. Tá sa celkovo uskutočnila na trase Trenčianska Teplá – Trenčín – Nové Mesto nad Váhom – Piešťany – Leopoldov – Trnava – Pezinok – Bratislava východ, pričom na trnavskú železničnú stanicu dorazil parný krásavec len niekoľko minút pred pol jedenástou doobeda. Všetkých čakajúcich vítal už z pomerne veľkej diaľky svojím zvukovým sprievodom, poriadnou dávkou pary a po priblížení aj ohromnou majestátnosťou­ rušňa.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Vlak sa stal magnetom pre rôznych ľudí, ktorí ho netrpezlivo, ale aj nadšene vyčkávali. Na príchod čakali mladší či starší jednotlivci, ale napríklad aj najmenší zvedavci spolu s rodičmi.

Tohto krásavca si nenechal ujsť ani Trnavčan, ktorého zaujíma všetko okolo parných vlakov. „Cesta na našu železničnú stanicu stála naozaj za to. Takéto mašinky už bežne nevidieť, ak tak niekde v múzeu… O to viac bolo lákavé sledovať kus histórie priamo v pohybe. Keď na chvíľku zastal, nenechal som si možnosť dotknúť sa ho. Fantastický zážitok,“ zhodnotil nadšene Peter.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nevšedný zážitok v podobe príchodu a odchodu tohto parného vlaku si chceli uchovať digitálne na pamiatku mnohí zvedavci, pričom niektorí vyťahovali počas jeho príchodu i profesionálne fotoaparáty. „Fotografovanie je našim koníčkom už niekoľko rokov a táto mašinka je skutočne fotogenická. Napriek tomu, že to je pekný kolos a na záberoch sa nestratí, tak nafotiť ju v tom správnom uhle a bez ľudí bol trošku menší problém,“ rozpovedal sa pre nás vysokoškolák Martin, pričom jeho známy fotil parný rušeň z druhej strany.

Vlak učaroval aj niektorým naším najmenším. „Naše decká o ničom nerozprávali celý týždeň. Museli sme jednoducho prísť,“ povedala pre náš spravodaský portál so smiechom jedna z prítomných trnavských mamičiek.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nečakaný zážitok

Niektorí si však vychutnali príchod vlaku nečakane. „Ja som nevedel, že sa deje nejaká akcia. Spočiatku som videl len kopu ľudí… Čakal som na príjazd vlastného vlaku spolu s priateľkou a naraz sa vyrútil tento kolos. Priznám sa, že raz som bol už svedkom podobného príjazdu parného vlaku u nás v Česku, keď som sa plánovane naň prišiel pozrieť. Ale takto neplánovane, to malo naozaj svoje intenzívnejšie čaro. Dovolím si tvrdiť, že to bol oveľa silnejší zážitok,“ povedal nám český turista.

Krásny parný vlak, ktorý prechádzal v sobotu cez naše mesto si môžete pozrieť v priloženej video a fotogalérii.

FOTOOBJEKTÍVOM: Takýto krásny parný vlak prechádzal Trnavou
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM