Monika Hanigovská Rôzne

FOTO: Nový zrealizovaný projekt v meste. V Trnave sa zazelenal chodník

Možno ste si to už pri prechádzaní mestom všimli. V Trnave sa po novom takpovediac zazelenal chodník. Pozrite si zábery z miesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nový zrealizovaný projekt v meste. V Trnave sa zazelenal chodník
Zdroj: FB primátora Petra Bročku

Na september si mesto naplánovalo začať realizovať tri projektové návrhy pilotného ročníka „PR pre Trnavu“. K Tančiarni pre seniorov mesto pripojilo tiež projekt skrášlenia zanedbaných betónových plôch a aj projekt komunikačných značiek.

Práve posledne menovaný projekt bol v Trnave zrealizovaný minulý štvrtok. Výsledok je viditeľný na chodníku popri Hospodárskej ulici smerom k Trstínskej ceste.

Zdroj: FB primátora Petra Bročku

Koordinátor tohto projektu pre spravodajský portál Trnava 24 uviedol, že chodník pôvodne nedisponoval dostatočnými značeniami. „Po uvedenom chodníku je vedený pohyb chodcov, aj cyklistov, avšak na chodníku nie je naznačené, ktorú časť majú používať chodci a ktorú cyklisti. Informácia o tom, že chodník je určený aj cyklistom je len prostredníctvom zvislých dopravných značiek, ktoré často chodci neregistrujú a mnohí preto ani nevedia, že chodia po chodníku, ktorý je určený aj cyklistom a využívajú celú šírku chodníka pre seba,“ okomentoval pôvodný stav chodníka Bohuslav Lenghardt.

Prečítajte si:Írsky hudobník pôsobiaci v Trnave: Slováci majú oveľa nižšie sebavedomie

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa Lenghardta súčasné vyznačenie chodníka informuje chodcov aj cyklistov o priestore, v ktorom sa práve nachádzajú. Zároveň namaľované vyznačenie chodníka by malo priniesť nový benefit. „Priamo na chodníku je namaľované, ktorá časť je určená cyklistom a chodci by ju nemali používať, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov aj cyklistov. Pre cyklistov by to zároveň malo priniesť možnosť rýchlejšej prepravy,“ vysvetlil Lenghardt.

Týmto krokom však to nekončí. Ďalšie takéto vyznačenie sa očakáva aj v prípade lávky pre peších a cyklistov, ktorá prepája historické centrum so sídliskom Družba. „Chýba tam ešte biela časť. Lebo tam boli iba piktogramy“, povedal pre Trnava 24 primátor Peter Bročka.

Podľa vyjadrenia Lenghardta sa odteraz budú robiť značenia všade tam, kde sa budú obnovovať cyklochodníky, ale tiež v lokalitách, kde vzniknú nové.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

V OBRAZOCH: Takto sa po novom zmenil chodník v Trnave
6
Galéria
Zdroj: FB primátora Petra Bročku
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM