Rastislav Búgel Futbal

FOTO: Spartak bodoval na domácom trávniku, poradil si so Senicou

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom derby 26. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad FK Senica 2:0. Oba góly zápasu strelil kapitán domácich Martin Mikovič.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Spartak bodoval na domácom trávniku, poradil si so Senicou
Zdroj: TASR

Prvý pohrozil domáci Spartak, v 10. minúte našiel Čonka centrom hlavu Tambeho, ale Šulla bol pripravený. Seničania pricestovali do Trnavy s úmyslom hroziť z brejkov, no ich taktika slávila úspech len po šestnástku súpera. Aj ten sa však herne trápil a riedko zaplnené tribúny videli v prvom polčase futbal sotva priemernej úrovne s množstvom nedovolených zákrokov a častých prerušení. Spartak, ktorý nastúpil v oklieštenej zostave, napokon v 39. minúte s dávkou šťastia otvoril skóre. Mikovič sa rozhodol strieľaným centrom poslať loptu do šestnástky, ktorá prešla cez spleť hráčov a bez prispenia teča zapadla k pravej žrdi Šullovej brány – 1:0.

Mikovič sa gólovo zaskvel aj na začiatku druhého dejstva a vniesol pokoj do radov svojho tímu. Domáci kapitán si na hranici pokutového územia slabo bránený Mehremičom spracoval loptu a zoči-voči senickému brankárovi ju s prehľadom poslal do siete – 2:0. V 52. minúte sa mohli hostia vrátiť do zápasu, ale Hromada po ideálnom Leškovom centri nikým neatakovaný namieril len do žrde. V ďalšom priebehu si už Senica nedokázala vytvoriť príležitosť na zdramatizovanie súboja. Naopak, v 88. minúte mal na kopačke tretí gól Tambe, ale Šulla si pokryl priestor pri žrdi. Spartak vyhral 2:0, ale výkonom nepresvedčil.

Spartak Trnava – FK Senica 2:0 (1:0)

Ivan Hucko, tréner Spartaka Trnava: „Všetci dobre vieme, že prechádzame obdobím, keď je na nás vyvíjaný veľký tlak. Hra nám v poslednom čase nejde, potrebujeme sa z toho dostať. Dúfame, že toto víťazstvo nám pomôže. Výkon nebol oslnivý, ale niektoré veci z tréningu sme premietli do zápasu, čo ma potešilo. Dúfajme, že nás tento zápas naštartuje a naše výkony budú lepšie.“

Dušan Vrťo, tréner FK Senica: „Hodnotenie nie je také veselé ako minule, keď sme tu vyhrali 1:0. Trnava dnes strelila dva góly a vyhrala zaslúžene. Prvý gól sme dostali zo štandardky, keď naši hráči urobili taktickú chybu. Nezachytili sme úvod druhého polčasu, opäť sme inkasovali a ťažšie sa nám potom dýchalo. Hromada nepremenil tutovku po prihrávke Leška, škoda, mohli sme zápas zdramatizovať. Gratulujem Trnave k trom bodom.“

Spartak bodoval na domácom trávniku, poradil si so Senicou
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM