Monika Hanigovská Tlačové správy

FOTO: Trnavské Tesco prinieslo nákupnú revolúciu.Trnavčania ako PRVÍ nakupujú s novými technológiami

Tesco v Trnave spustilo nový revolučný pilotný projekt. Nové inovatívne technológie zjednodušia a zrýchlia Trnavčanom nákupy. Pozrite sa ako si pohodlnejšie a zaujímavejšie nakúpite.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Trnavské Tesco prinieslo nákupnú revolúciu.Trnavčania ako PRVÍ nakupujú s novými technológiami
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavské Tesco zjednoduší svojim zákazníkom nakupovanie pomocou nových inovatívnych technológií. Trnava sa tak stala prvým pilotným projektom výraznej novinky – Scan&Shop a Scan&Shop Mobile, ktorý Tesco spustilo do prevádzky už minulý piatok, 16.9.2016.

Nové technológie odrážajú potreby zákazníka

Tesco reaguje na potreby svojich zákazníkov a Trnava je miestom, kde sa takéto služby javia ako vítané. Tesco ďalej sľubuje, že tento model privedie aj do prevádzok. „Na Slovensku sme spustili novinku aktuálne v dvoch lokalitách: v hypermarkete Extra Trnava a Nitra. Ide o pilotné prevádzky a pilotný projekt. Znamená to, že po určitom čase projekt vyhodnotíme a až potom sa rozhodneme, či a do koľkých ďalších obchodoch by sme novinku na Slovensku ešte rozšírili. Služba bude postupne ako pilot zavádzaná v 17 hypermarketoch v strednej Európe. Systém dlhodobo funguje vo Veľkej Británii, v strednej Európe ho Tesco zaviedlo po prvý krát v Maďarsku minulý rok,“ povedal pre Trnava 24 programový manažér Scan&Shop a Scan&Shop Mobile Stanislav Visolajský.

Novinky prinášajú mnohé benefity

Novinky uľahčia nakupovanie. Prinesú hravú formu nákupu, ale najmä ušetria čas a výdaje pri samotnom nakupovaní. „Zákazníci môžu tovar naskenovať a zabaliť priamo do svojej tašky v nákupnom vozíku. Ušetria tak čas venovaný vykladaniu tovaru pri pokladniach a opätovné balenie tovaru do tašiek. Okrem toho, týmto spôsobom môžu mať nakupujúci svoje výdavky pod kontrolou,“ povedal Martin Kuruc, riaditeľ pre retail Tesco na Slovensku.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ako to funguje?

Nakupovanie so Scan&Shop a Scan&Shop Mobile je pomerne nenáročné. Technológiu Scan&Shop nájde zákazník pri vstupe do predajne – nachádza na viditeľne označenom mieste. Lokalita ponúka zapožičanie ručného skenera s dotykovou obrazovkou. V prípade, že chce nakupujúci použiť svoju Clubcard, musí najprv naskenovať svoju modrú vernostnú kartu pred uvítacou obrazovkou alebo sa priamo dotknúť obrazovky bez Clubcard. Následne skener upozorní zákazníka zeleným svetlom a vyzve ho na nákup. Zákazník môže začať nakupovať, skenovať čiarové kódy na obaloch výrobkov a ukladať do tašiek v nákupnom vozíku.

Čiarový kód – EAN kód sa nachádza na všetkých výrobkoch, okrem zeleniny, ovocia a pečiva. V prípade týchto produktov naskenuje spotrebiteľ špeciálny Scan&Shop kód na cenovkách alebo kód z váhy. Zákazníci ukončia nákup zaplatením pri samoobslužných pokladniach, kde mu poradia špeciálne vyškolení asistenti.

Okrem ručného skenera s dotykovou obrazovkou môže zákazník využiť aj vlastný smartfón. Technológiu Scan&Shop Mobile si zadarmo stiahne pomocou aplikácie do svojho smartfónu s operačnými systémami iOS a Android. Zákazník tak nemusí používať ručný skener, aplikácia ho v plnej forme nahradí. Aplikácia na konci nákupu v smartfóne vygeneruje kód nákupu, ktorý nakupujúci následne jednoducho naskenuje ručným scenerom a zaplatí za nákup.

Ďalšie novinky

A to nie je všetko, Hypermarket Tesco pripravuje ďalšie novinky. Vylepšený formát ponúkne samostatný Svet Finest. Pôjde o koncept potravín s výnimočnou receptúrou z celého sveta. Healthy Food zase pripraví špeciálne výrobky bez lepku určené pre zákazníkov so špeciálnymi stravovacími návykmi.

Pekárske výrobky, oddelenie ovocia a zeleniny, pulty s lahôdkami aj masovými a mliečnymi výrobkami dostanú vo vylepšenom formáte viac priestoru aj širší sortiment. Hypermarket Tesco myslel aj na deti a milovníkov módy. Pre najmenších pripravil detský kútik a vo vynovenej časti predajne F&F ponúkne vlastný vchod.

Inovatívne technológie sú zatiaľ dostupné pre zákazníkov hypermarketov Tesco v Trnave a v Nitre. Nitrančania využívajú nové služby spojené s inovatívnymi technológiami od 20.9. 2016. Inovatívny spôsob nakupovania bude postupne uvedený v ďalších 17 obchodov v strednej Európe

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

OBRAZOM:  V Tescu môžete využiť nové technológie
14
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM