Monika Hanigovská Kultúra

FOTO: Trnavský rínek v znamení skvelého programu a výbornej atmosféry

Májový rínek priniesol výborné jedlo, bohatý program a najmä pohodovú atmosféru. Nájdete sa na fotkách?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Trnavský rínek  v znamení skvelého programu a výbornej atmosféry
28
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tradičný Trnavský rínek sa v sobotu 12. mája rozprestrel na Kapitulskej a Mikulášskom námestí. Počas dňa priniesol program množstvo lákavých aktivít, zaujímavých predajcov a ulicou rozvoniavali rôzne špeciality vhodné aj pre vegetariánov, celiatikov či vegánov.

V známej trnavskej lokalite bolo vidieť dobre sa baviacich Trnavčanov ale aj „cezpoľných“ a sem-tam sa dalo započuť aj výborne naladených turistov.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie lákalo aj na množstvo predajcov a kultúrny program, ktorý predstavil napríklad kapelu Gypsy Elegance, Stringbow Trio, či napríklad skupinu Salonrevue, ktorá dostala do varu návštevníkov rínku svojou prvorepublikovou hudbou.

Najmenších zase potešilo divadlo Morgonrock a milovníkov histórie komentované vstupy so sprievodcom. Nechýbali ani tvorivé dielne a workshopy.

Čo povedali nielen Trnavčania

„Chodím pravidelne. Vždy sa teším. Program je aj tento rok zaujímavý. Celkom ma potešili aj predajcovia rôznych handmade výrobkov a tiež miestne špeciality. Bolo ťažké si niečo dobré vybrať. Toľko toho tu je!,“ dodala jedným dychom vysokoškoláčka Martina.

„Priznám sa, prišla som pre tóny prvorebuplikovej hudby. Páčili sa mi aj iné vystúpenia, som spokojná,“ takto sa s nami dala do reči seniorka z Trnavy.

„Som tu úplne náhodne a žasnem. Trnava je krásne mesto ale toto podujatie je magické,“ povedal pre náš spravodajský portál mladík z Veľkej Británie.

„Super. Bratislava by si mala zobrať príklad. A tie jedlá podávané v tejto historickej časti nemajú chybu. Ako vidíte nikomu ani neprekážajú tie rady na ne. Keď je skvelá atmosféra, neprekáža vám nič,“ takto sa nám vyznal Bratislavčan Marek, ktorého na rínok pozvala priateľka z Trnavy.

Atmosféru Trnavského rínku si môžete prezrieť v nasej priloženej fotogalérii.

Takto sa bavili návštevníci na Trnavskom rínku
28
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM