Dominika Handzušová Futbal

Futbalové derby opäť odložené: Piati fanúšikovia Spartaka skončili v nemocnici!

Najväčšie slovenské futbalové derby sa neodohralo ani v náhradnom termíne. Po zásahu polície muselo byť päť trnavských fanúšikov prevezených do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové derby opäť odložené: Piati fanúšikovia Spartaka skončili v nemocnici!
Zdroj: TASR

Silný popoludňajší dážď neumožnil odohrať najväčšie slovenské futbalové derby medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartakom Trnava. Lopta na viacerých miestach podmočeného ihriska stála, nekotúľala sa a hráči preto po rozcvičke ani nevyšli zo šatní.

„My sme stav hracej plochy monitorovali už dve hodiny pred stretnutím. Jej stav sa zhoršoval, bola značne podmočená. Navyše rozhodca by mal dbať aj na zdravie hráčov. Terén v čase výkopu nebol spôsobilý na odohratie zápasu,“ uviedol rozhodca Pavol Chmura.

Arbitrovo rozhodnutie kvitovali obe strany

Domáci kormidelník Jozef Chovanec pripravoval hráčov na šláger, ktorý mal byť generálkou na štvrtkový duel I-skupiny Európskej ligy UEFA proti SSC Neapol. „Počasie sa s nami zahráva. Snažili sme sa cez týždeň šetriť ihrisko a trénovali sme na inej ploche, ale napokon naše úsilie vyšlo nazmar. Počasie neovplyvníme, je december a väčšinou v tomto období býva škaredé počasie. My sme sa pripravovali na zápas a nepremýšľali sme nad tým, či sa bude alebo nebude hrať. To, že sa napokon nehralo, však považujem za rozumné riešenie.“

„My sme veľmi chceli hrať, tešili sme sa na derby, na ktoré sme sa pripravovali celý týždeň. Chceli sme prelomiť zlú sériu z ihrísk súperov, na ktorých sme na jeseň ani raz nebodovali naplno. Zvíťazil však zdravý rozum, pretože tu išlo o zdravie hráčov. Na tomto teréne by to rozhodne nebol pekný futbal. Navyše pred štadiónom zadržali našich fanúšikov, ktorých prišlo okolo tisíc, takže vlastne ani neviem, pre koho by sa hralo… Za desať minút by sa z ihriska stalo oranisko, bola by to len prekopávaná a súboje, takže rozhodca urobil rozumné riešenie. Futbal sa hrá pre ľudí,“ nechal sa počuť trnavský tréner Juraj Jarábek.

Zasahovala polícia

Do Bratislavy sa na šláger vybralo podporiť svoj tím približne 900 fanúšikov Spartaka Trnava. Do vyhradeného sektora na štadióne na Pasienkoch sa však napokon vôbec nedostali. Keďže opakovane neuposlúchli výzvu polície a pokračovali v protiprávnom konaní, organizátor stretnutia dal pokyn na ich vytlačenie z priestorov štadióna a nasmeroval ich naspäť na železničnú stanicu Bratislava – Nové Mesto.

Facebookové konto Fortuna ligy uviedlo, že „trnavskí fanúšikovia údajne vtrhli na štadión, prevalili bránu a dostali sa do konfliktu s usporiadateľmi. Podľa informácií fanúšikov bolo medzi priaznivcami Spartaka po zásahu polície zranených niekoľko ľudí.“

Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky spresnil informáciu. Zranenia podľa jeho slov utrpelo celkovo päť osôb, ktoré po ošetrení previezli do Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Šlo podľa neho o štyroch mužov a jednu ženu. „Na mieste sme u všetkých piatich osôb zranenia vyhodnotili ako napadnutie s použitím fyzickej sily. Fanúšikovia boli pri vedomí, komunikovali s posádkami sanitiek. Na miesto sme vyslali celkovo tri vozidlá,“ uviedol Hirjak.

Odveta až na jar

Derby by sa tak malo dohrať až v priebehu jarnej časti. Tá by sa v prípade priazne počasia mala začať 28. februára 2015. Vstupenky budú platné aj na dohrávaný termín. V prípade, že vlastník lístka nebude mať záujem alebo možnosť zúčastniť sa na zápase, môže požiadať o vrátenie vstupného.

Ako vyzeral trávnik si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

FL: Slovan - Trnava
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM