Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori porazili Prievidzu: Čo nás v zápase najviac zaujalo?

Oba tímy sa predstavili v oklieštenej zostave. Prievidza predvádzala sympatický výkon, ale na Trnavu nestačila. Zápas priniesol niekoľko veľmi zaujímavých momentov.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori porazili Prievidzu: Čo nás v zápase najviac zaujalo?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava mala pre turnaje vypresúvané zápasy a tak ju v tomto období čaká veľmi náročný program. Po štyroch zápasoch vonku zavítala konečne domov. Po pätnástom kole vycestuje na ďalšie tri stretnutia opäť na klziská súperov. Naladila sa na trip výhrou nad trápiacou sa Prievidzou.

Festival zahodených šancí

V prvej tretine, s nadsadením povedané, hrala Trnava hokej a Prievidza strieľala góly. Na Borárošovi či vlastnej nepresnosti zlyhali postupne Baran, Schmidt či Barinka. Dopredu ušiel Piják a po následnom vhadzovaní dostal prihrávku pred bránou voľný Kovalík – 0:1. Znova Trnava zatlačila, Čunderlíkova strela ale ostala tesne za Borárošom a sám pred bránou neuspel Baran. Naopak na druhej strane Hudcovský zvýšil na 0:2 z pohľadu Trnavy po nenápadnom útoku k bráne.

Bachratý zavelil k obratu

Druhá tretina začala Macháčovou strelou na bránu, ktorú medzi kruhmi tečoval akoby mimochodom Bachratý – a bolo 1:2. Dlho sa potom hralo na obe strany, no Prievidza si nevytvorila výraznejšiu šancu. V polovici tretiny hrala Trnava presilovku, päť sekúnd po jej konci signál s prihrávkou do protipohybu využil na vyrovnanie Baran. Okamžite na to mohli ísť hostia znova do vedenia, ale Hudcovský svoj nájazd na Hálu spálil. Prievidza nevyužila ani následnú presilovku, naopak Trnava z tej svojej zvýšila po strele Poláčka, ktorú tečoval Borárošovi do brány vlastný spoluhráč. Gladiátori pridali ďalší gól z ďalšej presilovky, odrazený puk do odkrytého priestoru poľahky poslal Baran. V samom závere mohol piaty gól pridať Lisoň, ale aj pre faul nezakončil ako by si predstavoval.

Lekár v korčuliach

Tretia tretina sa začala kúskovaním vylúčeniami na oboch stranách. V 46. minúte zvýšil na 5:2 nikým nekrytý Brandis a pol minúty na to využil zaváhanie Trnavy Kentoš. Od 50. minúty hrali Buldoci presilovku a tréner Dornič zariskoval zvláštnym ťahom. Na striedačku totiž povolal brankára a jeho tím tak zatlačil na presilovke v šiestich proti štyrom. Šance ale gól nepriniesli. V 53. minúte mal šancu Baran, ale hetrik mu bol dopriaty až po následnom vhadzovaní, keď jeho prihrávaná strela po teči zaletela do brány. V 54. nevyšla Foltínovi rozohrávka, keď sa mu zlomila hokejka a Trnava to využila na siedmy gól, ktorý do brány dostal Schmidt. Namiesto Foltína, ktorý nemal náhradnú hokejku, sa na ľad dostal aj žolík pôvodne písaný ako desiaty útočník. Ivo Ďurkovič (42) súťažne pod hlavičkou slovenského zväzu hokej nehral, pre tohto lekára to bola teda skutočne zaujímavá premiéra. Necelé štyri minúty pred koncom priniesli ďalší zaujímavý moment, keď sa Borároš pobral na striedačku. Hra stále plynula, no na ľade ho nenahradil šiesty hráč – ale náhradný brankár. Jakub Belák tak zrejme tiež dostal šancu rozlúčiť sa s ligou, pre prípad, že by to bol skutočne posledný zápas Prievidze v súťaži, ako po dueli prezentoval tréner Dornič.

HK Gladiators Trnava – MŠ HK Prievidza 7:3 (0:2, 4:0, 3:1)

Góly: 21. Bachratý (Macháč, Hrbáčik), 32. Baran (Lisoň, Barinka), 36. Poláček (Lisoň, Barinka) v presilovke, 37. Baran (Lisoň, Barinka) v presilovke, 46. Brandis (Bachratý), 53. Baran (Burzala, Hluch), 54. Schmidt (Hrbáčik, Bachratý) – 7. Kovalík (Mendel), 16. Hudcovský (Kovalík), 47. Kentoš (Říha).

Strely na bránu: 38:26 (14:8, 14:8, 10:10).
Vylúčenia: 5:7. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Píšťanský – J. Tvrdoň, Synek. Diváci: 255.

Vyjadrenia oboch trénerov a fotografie zo zápasu si môžete pozrieť v priloženej galérii.

HL: Trnava - Prievidza
20
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
HL: Trnava - Prievidza
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM