Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori už zaberajú na ľade: Ako sa zmenil káder mužov?

V uplynulej sezóne muži hokejového tímu Gladiátorov získali bronz. Ako sa zmenil káder pre nadchádzajúcu sezónu? V článku nájdete aj rozpis prípravných zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori už zaberajú na ľade: Ako sa zmenil káder mužov?
Foto: Dominika Handzušová

Hokejový klub už naplno zaberá aj na ľadovej ploche. Keďže zatiaľ je v prevádzke len jedna, vekom blízke zložky mávajú tréningy spojené. S celkovou účasťou bývajú ale tréneri spokojní.

Výrazná obmena

V tíme bez veľkých finančných možností, akým Trnava je, prioritou ostáva hokejom sa baviť. Hráči, ktorí v uplynulom roku herne „vyskočili“ často prechádzajú inam. Výnimkou nie je ani táto sezóna. Senica potvrdila prestup troch našich hráčov – zakotvili tu obranca Jakub Loydl a útočníci Roman Jurák a Martin Kovaľ. "Káder sa výrazne zmenil. Niektorí hráči skončili, niektorí odišli za lepšími podmienkami. Hráči, ktorí u nás finišovali sezónu ako výpomoc, sa vracajú do svojich materských klubov. Ale to zdravé jadro – domáci hráči – ostalo pôsobiť u nás,“ informuje tréner mužov Matej Ševčík.

„Netrénovalo nás veľa, väčšinou to boli Trnavčania alebo tí, ktorí boli ochotní dochádzať z Bratislavy. V priemere bolo na každej tréningovej jednotke okolo dvanásť hráčov,“ hovorí Ševčík o letnej príprave na suchu. Na ľade sú hráči spojení s juniormi. „Trénujú u nás aj chalani z Trnavy, ktorí si hľadajú nejaký angažmán," informuje Ševčík o známych tvárach, ktoré už v Trnave dlho nepôsobia. „Výber oproti minulej sezóne je užší, ale veríme, že sa to počas augusta doplní.“

Rozpis prípravných zápasov mužov:

7.8. o 17:30 hod. Trnava – Senica
12.8. o 17:30 hod. Trnava – Břeclav
14.8. o 17:30 hod. Trnava – Hodonín

21.8. o 18:00 hod. Hodonín – Trnava
22.8. o 17:30 hod. Trnava – Trenčín
26.8. o 18:00 hod. Senica – Trnava
29.8. o 17:30 hod. Trnava – UTE Budapešť
2.9. o 18:00 hod. Břeclav – Trnava
5.9. o 17:00 Trenčín – Trnava

Prípravu na ľade odštartoval aj ďalší z úspešných trnavských tímov – obhajca prvoligového titulu, dorastenci. Rozhovor s ich trénerom vám ponúkame v tomto článku.

Fotografie z tréningu, hoci kvalitatívne ovplyvnené hmlou, si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

HK Trnava tréning
25
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM