Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori v Senici opäť úspešne: Rozhodol gól v oslabení

Dlho vyrovnané derby sa lámalo až v poslednej tretine. Rozhodla chyba Senice pri jej vlastnej presilovke, ktorú potrestal Čunderlík.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori v Senici opäť úspešne: Rozhodol gól v oslabení
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavskí hokejisti pre krasokorčuliarsky turnaj museli za zápasom znova vycestovať. Aj druhé tohoročné derby v Senici zvládli na tri body. Zdecimovanej obrane prišiel pomôcť mladý odchovanec, ktorý aktuálne pôsobí v juniorke Slovana, Michal Bílik. Pripísal si hneď aj prvú asistenciu a dva plusové body.

Pomalú tretinu vystriedala aktivita

V prvej tretine bol hokej v porovnaní s tým, ako hrá Trnava aktívne doma, o poznanie pomalší. Oba tímy robili chyby a z toho plynuli šance. Brankári ale nekryli žiadnu výraznejšiu gólovú. Sieť napol až na začiatku druhej tretiny zblízka Kalináč. To už sa hral hokej na úplne iné obrátky, v tempe na obe strany. Trnavčania vzadu narobili miestami riadne zmätky, z čoho mohol ťažiť postupne Šúrek, Jurík, Lantoš a Kalináč, no druhý gól nepridali.

Bojovný hokej o každý centimeter

Čo sa nedarilo domácim, to Gladiátori využili na druhej strane. Achs bol pri úniku na bránu faulovaný a Trnava vyrovnala v presilovke. Baran prekvapil Ďuriša strelou z uhla. Do kabín sa tak odchádzalo za nerozhodného stavu. V tretej tretine pokračoval dobrý hokej so súbojmi o puk, hráči si nič nedarovali. Senica si užila dlhotrvajúci tlak pred Hálovou bránou, ktorý napokon inkasoval po Šúrekovej strele do hornej časti brány. Vedenie ale dlho nevydržalo, jeden z rýchlych protiútokov po Rosovej prihrávke cez os využil Barinka lišiackym zakončením cez brankárove betóny.

Čunderlík potrestal chybu

V 55. minúte si to Lisoň našliapol na bránu, bránil ho Perniš. Obaja skončili na ľade, pričom Perniš trafil svojho brankára do hlavy. Hra musela byť na hodnú chvíľu prerušená, lekári však otrasenému Ďurišovi odobrili pokračovať v hre. Senica zatlačila a dostala výhodu presilovej hry. Pri nej však Loydlova rozohrávka ušla na zakázané uvoľnenie a vhadzovanie sa posunulo pred Ďuriša. Tu sa Trnava snažila udržať puk a napokon sa jej podarilo nielen to. Dukla zazmätkovala, Čunderlík ostal medzi kruhmi sám a bekhendovú strelu nezachytil ani natiahnutý Loydl, ani Ďuriš – opäť mu puk prekĺzol cez betóny. Senica už si nevytvorila gólovú príležitosť, naopak, dve minúty pred koncom Lisoňov prienik dorazil do siete Achs.

HC Dukla Senica – HK Gladiators Trnava 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Góly: 22. Kalináč (Šúrek, Jurák), 50. Šúrek (Kalináč, Jurák) – 37. Baran (Lisoň, Schmidt) v presilovke, 52. Barinka (Rosa, Hluch), 56. Čunderlík (Bachratý, Bílik) v oslabení, 59. Achs (Lisoň).

Strely na bránu: 30:34 (11:12, 9:11, 10:11).
Vylúčenia: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1.
Rozhodovali: Goga – Beniač, Synek. Diváci: 423

Senica: M. Ďuriš – Perniš, Reissmüller, Loydl, Janík, Fian, Neumann, – Šúrek, Kalináč, Jurák – D. Jurík, Surovka, Videlka – Mikolášek, Vereš, Lantoš – Blaško, Daniel, Penák.

Trnava: Hála – Poláček, Krajčík, Burzala, Hluch, M. Bílik, Jak. Macháč, Závodský – Lisoň, M. Baran, Achs – Bachratý ml., M. Čunderlík, Brandis – D. Rosa, D. Schmidt, P. Barinka – D. Božik, Hrbáčik, Kovalovský.

HL: Senica - Trnava
22
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM