Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori vyhrali ďalší prípravný zápas: S Břeclavou si poradili aj v odvete

Trnavskí hokejisti cestovali na svoj predposledný duel prípravy za slovenské hranice. Práve s Břeclavou vyhrali zatiaľ jediný zápas. Napokon padla aj v odvetnom, keď Trnava udržala tesné víťazstvo 5:4.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori vyhrali ďalší prípravný zápas: S Břeclavou si poradili aj v odvete
Foto: Dominika Handzušová

Prvé stretnutie bolo veľmi hokejové a gólovchtiví diváci mohli byť spokojní. Trnava v ňom vyhrala 8:4. Prejavil sa najmä fakt, že Břeclav nepricestovala v plnej zostave a množstvo hráčov rotovalo. Do odvety sa Levi pripravili lepšie, opäť sa hral vyrovnaný a aktívny hokej.

Množstvo vylúčení a gólov

Už krátko po začiatku zápasu to bolo 2:1. Lisoň síce na prvý gól odpovedal rovnakou trefou, no Břeclav opäť odskočila. V druhej polovici tretiny nevyužila Trnava presilovku a jej brankár Petrovič dokonca ustál trestné strieľanie. Ako sa prvá tretina končila, tak druhá začala – vylúčeniami. Lisoň sa z trestnej lavice vrátil priamo do hry a opäť vyrovnal. Hru naďalej kúskovali vylúčenia. Potom prišla trnavská silná minúta. Pri hre štyroch proti štyrom udrel Barinka a po vhadzovaní sa dral hneď k bráne Achs – a bolo nariadené trestné strieľanie. To s prehľadom zvládol a bolo už 4:2 pre Gladiátorov.

Výhru si ustrážili

Břeclav v ďalšom dejstve zatlačila a napokon sa jej na začiatku tretej tretiny podarilo znížiť. Po kontaktnom góle pokračovala aktívna hra vo vysokom tempe. V 55. minúte dostala Trnava presilovku, no sama v nej inkasovala a bolo vyrovnané. Gladiátori sa ale nezlomili, v tej istej presilovke ich znova do vedenia poslal Baran. V závere ponúkali domácim šancu na vyrovnanie v presilovkách, Břeclav pri jednej z nich aj odvolala brankára. V neskutočnom závare ale vyrovnať nedokázala.

HC Lvi Břeclav – HK Trnava 4:5 (2:1, 0:3, 2:1)

Góly: 2. Kučera (Tobola, Svoboda), 5. Buhaj (Zháňal), 42. Tobola (Červenka), 56. Buhaj (Nováček) v oslabení – 3. Lisoň (Achs), 22. Lisoň v presilovke, 26. Barinka (Poláček), 26. Achs z trestného strieľania, 56. Baran (Achs, Lisoň) v presilovke. Vylúčenia: 8:9, presilovky: 0:2, oslabenia: 1:0. Rozhodoval: Slavka. Diváci: 80

Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Beneš, Svoboda, Dittrich, Höss – Kučera, Červenka, Tobola, Buhaj, Nováček, Zháňal, Medřický, Průdek, Kacetl, Blaha, Papp.

Trnava: Petrovič – Poláček, Jak. Macháč, U. Demo, Marek Hronec, Závodský, Šišmič – J. Bachratý ml., M. Baran, D. Rosa, Lisoň, Barinka, M. Čunderlík, T. Kubín, M. Hrbáčik, Achs, Faktor, Burzala.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM