Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori zdolali lídra: Odplata za prehru i za bitku

Prvá tretina jasne patrila trnavským hokejistom, neskôr už bol zápas vyrovnaný na obe strany. Hála však vychytal trestné strieľanie a na druhej strane Baran zo svojho nájazdu po chybe Detvy strelil rozhodujúci gól.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori zdolali lídra: Odplata za prehru i za bitku
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Do Trnavy na 20. kolo prvej hokejovej ligy zavítal líder tabuľky. V riadnom hracom čase ho dosiaľ dokázali poraziť len tri tímy. Trnava sa po tomto stretnutí stala štvrtým.

Líder nehrozil

Spočiatku sa nehral práve vábivý hokej. Trnava mala pred súperom rešpekt, čakala, čo líder tabuľky ukáže. Hneď v úvode sa musela brániť v oslabení, čo zvládala bravúrne. Keď trnavskí hokejisti zistili, že Detva hrýzť nebude, vytvárali si tlak a šance pred Košarišťanovou bránou. Skóre otvoril dorážkou Schmidt. Pred bránou boli Gladiátori naďalej nebezpečnejší a pozorne si strážili vlastnú bránu, na ktorú poriadne zaútočili Detvania len ojedinele.

V prvej tretine ešte zaujala férovka medzi Demom a Metcalfeom. Demo však Burzalu, ktorý z obdobnej potýčky vyšiel z Detvy so zakrvavenou tvárou, nepomstil. Po niekoľkých úderoch sa totiž hráči už len točili v medveďom objatí, až ich rozdelili čiaroví rozhodcovia. Bitka tak ostala bez víťaza a len ukázala Detvancom, že Gladiátori sa otĺkať nenechajú.

Hála hrdinom

Od druhej tretine sa hra vyrovnala, Detva zvýšila tempo a zlepšila napádanie. Hru poznačili aj vylúčenia a chyby, z ktorých vyplývali šance. Ukázali sa ale výborní brankári na oboch stranách, Košarišťan i Hála všetko ustáli. Najväčšiu šancu likvidoval Hála v 39. minúte, keď sa výborne stihol presunúť na strelu Metcalfea a vyrazil puk lapačkou. Detve sa v 48. minúte podarilo vyrovnať Fekiačom, keď si zle Trnava obsadila hráčov. Gladiátorov ale gól na lopatky nedostal, naďalej tlačili pred bránou. V 51. minúte však dostal po vhadzovaní v obrannom pásme výbornú prihrávku Zorvan a šiel do nájazdu, v ktorom ho hákoval Poláček a tak mala Detva trestné strieľanie. Hála ho s veľkým prehľadom zvládol.

Potrestaná chyba

V 53. minúte chybu pri striedaní Detvy potrestal krásnym pasom Barinka a Baran sa ocitol pred bránou sám. Brankára Detvy si vychutnal. Hru následne ešte poznačili vylúčenia, ktoré vyplynuli z prílišného bránenia a bránenie pokračovalo aj naďalej. Na oboch stranách sme totiž videli už skôr nepresnosti ako šance. Veľkú mala Detva v samom závere pri hre bez brankára, ale Hála situáciu dokázal ustáť.

HK Gladiators Trnava – HC 07 Orin Detva 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 5. Schmidt (Rosa, Bílik), 53. Baran (Barinka, Poláček) – 48. Fekiač (Buda, Metcalfe).

Strely na bránu: 37:34 (17:9, 9:12, 11:13).
Vylúčenia: 5:8 na 2 min, navyše Demo 10 zhodenie rukavíc, Poláček TS hákovanie, Lisoň 10+DKZ nešportové správanie – Metcalfe 10 zhodenie rukavíc. Presilovky a oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Goga – Beniač, Synek. Diváci: 232

Trnava: Hála – U. Demo, P. Poláček, Kubica, Burzala, Závodský, M. Bílik, Jak. Macháč – Lisoň, M. Baran, P. Barinka – Bachratý ml., M. Čunderlík, Achs – D. Rosa, D. Schmidt, Kovalovský – D. Božik, Hrbáčik.

Detva: Košarišťan – Pač, Hataš, Sládok, Metcalfe, Pinka, Mačkovič – Parkhouse, Srnka, J. Petro – P. Lunter, Kanaet, Kucej – S. Buda, P. Fekiač, Zorvan.

Pozápasové vyjadrenia oboch trénerov a zábery zo zápasu si môžete pozrieť v priložených galériách.

HL: Trnava - Detva
2
Galéria
HL: Trnava - Detva
14
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM